8 TIPOVA MAMA KOJE MOŽETE UPOZNATI U PARKIĆU

Sezona parkića službeno je otvorena. Iako smo ih posjećivali i zimi, ipak je sad s toplijim vremenom to nešto sasvim drugačije. Dani su duži, a vaša djeca maksimalno uživaju. Jedini je problem što ne žele doma. Park je također mjesto u kojem s drugim mamama možete popričati, podijeliti svoja iskustva, upoznati se. Za vas smo izdvojili 8 tipova mama koje možete upoznati u parkićima. Slažete li se?

  1. MAMA NA MOBITELU Tip mame koja ne skida pogled sa svog mobitela. Čuje svoje dijete tek kad ju pozove po deseti put, a možda ni tada. Ako ju vidite da trči po parku to je samo zato što želi uloviti savršenu fotku za instagram.
  2. MAMA CONTROL FREAK Vlažne maramice u jednoj ruci, antibakterijski gel za ruke u drugoj. Njezino dijete nikad nema blatnjave cipele. “Marko nemoj tu sjediti tu je prljavo.” “Ne možeš tu ići tu je blato” “Ne diraj to s rukama, uprljat ćeš ih”, rečenice su koje najčešće izgovara. Park je za nju jedan veliki stres, a vjerujemo i za njezino dijete.
  3. MAMA PANIČARKA Tip mame za koju opasnost vreba na svakom koraku. Prepoznat ćete ju po konstantno zabrinutom pogledu na licu. Od svog djeteta ne odvaja se ni sekunde. Donekle ju i razumijemo ako su klinci mali, no ne ako još uvijek pridržava svoje sedmogodišnje dijete dok se penje na tobogan.
  4. ZAPOSLENA MAMA To je ona mama koja s posla dojuri ravno u park, koja nema vremena ni da se presvuče u nešto udobnije. Najčešće jednom rukom ljulja dijete, drugom odgovara na mailove. Negdje između toga razmišlja što pripremiti za večeru.
  5. PREUMORNA MAMA To je najčešće mama koja s malom bebom u naručju trči za svojim neumornim dvogodišnjakom. Nju ćete najlakše prepoznati. Izgleda najumornije, često je raščupana i nosi svoje omiljene tajice.
  6. MAMA VJEČNO DIJETE U ovom slučaju teško je znati tko je tu mama, a tko dijete. To je mama koja se parku raduje isto koliko i dijete, možda čak i više. Spremna je za sve aktivnosti. Obično u parku ostaje zadnja.
  7. MAMA SVEZNALICA Ah, dobro znamo tu mamu. Ona zna sve i u najgorem slučaju misli da SAMO ona zna sve. Treba li vam bilo kakva informacija o vrtićima, pedijatrima, školama, i ostalim dječjim stvarima ili ste jednostavno željni novih tračeva znate kome ćete se obratiti.
  8. NOVOPEČENA MAMA Mama koja uživa na proljetnom suncu dok njezina beba mirno spava u kolicima. Nestrpljivo čeka dan kad će i njeno dijete početi trčkarati po parku. A u vama budi nostalgiju za prošlim vremenima.

Koji ste vi tip?