o nama

Supermame su stvarne mame. Supermame su žene. Supermame su pokret. Supermame su zajednica žena koje se međusobno podržavaju. Supermame su snažne žene. Super Mame. Iskrene, autentične i bez tabua.

Priča o Supermamama je započela prije malo više od dvije godine. Sonja i Martina, tadašnje blogerice, upoznale su se preko najfotogeničnije društevne mreže i to dijeljenjem jednog intimnog dijela njihovih života, a to je bila objava o trudnoći. Jedan ostavljeni komentar promijenio im je život i stvorio prijateljstvo. Taj komentar povezao je ove dvije žene, buduće mame – u Supermame.

Supermame su zajednica snažnih žena. Inspirativnih žena. Ne čine ih samo Sonja i Martina. Tu su i mame blogerice, kolumnistice i prijateljice portala. Žene čiji tekstovi oplemenjuju zajednicu, daju podršku u teškim trenucima, to su žene čije riječi dotiču svaku mamu. Sve te žene povezuje činjenica da su mame. Neke su mame poduzetnice, neke su mame kućanice, neke su uvijek vrhunski uređene i savršenih frizura, neke su u tajicama i tenisicama, neke vole papati, neke vole vježbati. A sve te divne žene povezuje činjenica da su svojoj djeci najbolje moguće mame. Da daju najbolje od sebe. One priznaju da je nekada teško, ali da je najljepše na svijetu.


glavne urednice

 

SONJA @supermama.sonja

Supermama dvojice živahnih dječaka. Zagrepčanka dalmatinskih korijena, blogerica, pravnica, zaljubljenica u modu, šljokičasta i kreativna u duši, mama glasnog smijeha i vatrenog temperamenta, obožavateljica kave i sarkazma.

Što za tebe znači biti majka? Biti nježna i puna strpljenja, biti kaotična i uplakana bez ikakvog razumnog razloga, biti savršena i nesavršena, biti umorna i puna energije istodobno. Biti najsretnija na svijetu u kaosu majčinstva.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Može se preživjeti i sa par sati sna. Teško je, ali predivno. Ne moraš sve sama, iako možeš apsolutno sve sama. Prihvati samo onu pomoć koja će tebe umiriti. Mirna i sretna mama znači i sretno dijete. I sretan muž.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Otkačena.

 

MARTINA @supermama.martina

Supermama jednog uvijek nasmijanog dječaka koja već više od jednog desetljeća živi na talijanskoj adresi.

Romantična i sarkastična, opsesija su joj blogovi i digitalni mediji. Najbolje ideje dolaze joj rano ujutro uz prvu neizostavnu šalicu kave dok svi još spavaju. Voli uživati u lijepim i jednostavnim stvarima poput tanjura dobre pašte, čaše crnog vina, Instagrama, dobre knjige i dobrog podcasta.

Što za tebe znači biti majka? Biti majka znači sve. Nesebična ljubav i najveća sreća. Snaga i neustrašivost. Umor i briga. Biti majka znači zaljubljeno gledati i ne skidati oči s tog malog bića koje tako liči na tebe dok spava i osjećati se potpuno. 

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Uživaj što više u onoj prvoj fazi dok su sasvim mali jer vrijeme zaista leti. I spavaj 8 sati u komadu.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Sretna.

 


 naš #super team

 

EMILIJA @skare_i_makaze

Supermama dva dječaka. Osim što ima puno različitih interesa kao što su fotografija i video, modni dizajn, ilustracija, scenografija i uređivanje interijera ona je ipak DIY freak koja i najbanalnijim stvarima može naći svrhu. Sa suprugom stvara video blog naziva Škare i Makaze gdje smišlja jednostavne i pristupačne ideje za uljepšavanje životnog prostora. Priznaje da svoj stančić od svega 60-ak kvadrata kompletno izmijeni barem dva puta godišnje. Stravstveni je skupljač vintage posuđa, drvenih igračaka i okvira za slike koje nikad ne objesi. Plače na vjenčanjima, preglasno se smije, vrhunska je pjevačica pod tušem.

 

TENA @tiny_tomboys

Tiny Tomboys je blog o zanimljivim igračkama, lijepo ilustriranim knjigama i modi za neustrašive klince, a pišu ga Jakob (direktor kreativnog nereda), Bianka (muza bloga) i mama Tena (magistra dizajna/ilustratorica), a uskoro im stiže i novi član obitelji. Ovisnici su o dobrim tenisicama, Instagramu i grčkom jogurtu. U slobodno vrijeme kada ne pišu za blog ili kad nisu u našem studiju za ilustraciju PAPERwork, najčešće rade nered koji mama Tena mora poslije pospremiti.

 

MAJA @maja_marich

Istetovirana supermama s njemačkom adresom. Zaljubljenik u pisanu riječ, fitness fanatik i predani obožavatelj onesija. Jarac u horoskopu, novinar po zanimanju, mama po vlastitim preferencijama. Rođena  na Božić, jedan od najhladnijih u povijesti Slavonskog Broda i to joj je zapečatilo sudbinu. Ledeni prsti, sumrak uz lampice i mračno sanjarenje njezin su životni poziv. Nije bilo druge nego da sve to pretoči u pisanje. Drugačije ne zna! Tako je i nastao blog #misusovo, glavni i odgovorni krivac za sve izlete koje od tada ima. Bori se protiv predrasuda od kada zna za sebe, prečesto i nesvjesno tako da je već profesionalac na tom polju. Sarkazam i humor njeno su oružje. I kao pravi jarac u horoskopu, izrazito je hladna i proračunata izvana, ali duboko duboko unutra čuči prava slavenska duša, topla, neiskvarena, ali nikada u potpunosti zadovoljna.

 

IVANA @5foot7andbambieeyes

Uvijek sređena, naspavana, racionalna, odmjerena #supermama dvojice dječaka koja će na našem portalu dijeliti savjete kako biti sve to. Ili NE!? Idemo ispočetka… tridesetdvogodišnja Zagrepčanka i ponosna mama dvojice malih muškaraca koja (nekad manje, nekad više uspješno) pokušava “žonglirati” između majčinstva, posla i mrvice slobodnog vremena za sve one male, ženske radosti koje ovaj život čine ljepšim. Zaljubljenica u modu, kavu, čokoladu, dvorce i Instagram. Na našem će portalu pisati o svim onim pitanjima s kojima se susreće gotovo svaka današnja žena i majka.

 

PETRA @petra.cicvaric

Po profesiji akademska glumica, uvijek je voljela pisati, ali trudnoća i majčinstvo su u njoj probudili poriv da piše za djecu i mlade. Biti majka za nju znači stvarati bolji svijet za naše najmlađe i za one koji tek dolaze. Prvi njezin tekst za dječju predstavu “Veliko pužovanje”  je na repertoaru u kazalištu u Karlovcu, a drugi tekst “Tko nema u vugla, googla”, nastao u prvim mjesecima Koranina života, igra se u kazalištu u Sisku i Kragujevcu.

 

CVIJETA @cvijetas

Supermama i pravnica, koja na Instagram voli pobjeći od pravog, surovog, realnog svijeta, te u svojim kockicama dijeliti i pratiti male priče sreće i zadovoljstva. Ljubiteljica reda, estetike i umjetnosti. Iako joj se majčinstvom život preokrenuo naopačke, osjeća da je sve na mjestu i pronalazi se u citatu “everything has changed and yet, I am more me than I’ve ever been.

 

TINA @tinki_pink

Zagrepčanka, dalmatinskih korijena. Jednostavna, spontana, uporna, tvrdoglava. Mama troje dječice. Luke, divnog dječaka, koji je mamu i tatu iznenadio s jednim kromosom više i dao im osjećaj posebnosti i nevjerojatnu ljubav te bucmaste i vedre djevojčice Nike i anđela Franke. Jednostavna, spontana, uporna, tvrdoglava. Voli druženja, pozitivno okruženje i neopterećenost. Život je za nas avantura za koju treba hrabrost, kako bi mogli živjeti život iz snova.

 

LORENA @lorena_m_f

Mama jednog veselog dječaka i supruga najboljeg uradi sam majstora. Karijerno i stilski zbunjena i izgubljena, prirodno neorganizirana, vječno sarkastična, žena sa milijun interesa i hobija. Vrijeme voli gubiti gledajući serije i slažući scene za svoje male sive insta kvadratiće. Zagovara minimalizam a istovremeno dovlači staru i nepotrebnu kramu sa buvljaka. Ništa ne shvaća previše ozbiljno, a najviše uživa u društvu drugih kreativaca. Ne voli kuhati, a najviše voli pitanje “kad će drugo?” Grozno je nestrpljiva bivša modna blogerica.