KRATKA KOSA – DA ILI NE?

Koliko ste puta čuli da kratka kosa ne stoji svima? Da za istu morate morate imati lijepo i simetrično lice? Dovoljno puta da se uvjerite da je to istina. 

Apsolutni sam protivnik ove izjave. Zašto?  Zato što se kratka kosa, isto kao i duga kosa ili boja kose bira po obliku lica, strukturi kose, pa i građi tijela. Iz osobnog iskustva, kao frizer, znam da za svaki oblik lica postoji idealna duga, pa tako i kratka frizura.

Ovalno i izduženo lice voli sve vrste kratke kose. Okruglom i kockastom više pristaju poluduge frizure koje vizualno izduže lice. Srcolikom licu najčešće pristaju nježnije kraće varijante.

Osobno uživam u kratkoj kosi. Igram se bojama, stilovima i uživam u brzom pranju i jošbržem sušenju. Jednostavna je za održavanje i ne zahtjeva dvosatne pripreme, što je idealno za mame.

Mana kod takvih frizura je češći odlazak frizeru,  jer kratka kosa koja nije održavana može izgledati neuredno. Odlučite li se na kratku frizuru izbor  je stvarno velik i raznolik – dugi ili kratki bob, asimetrična ili pixie..

@nothingbutpixies

Dakle dame moje ako  imate dugu kosu,a želite ju osvježiti ili  potajno priželjujete promjenu, nadam se da će vam ovaj članak donekle pomoći u odluci. U svakom slučaju posavjetujte se sa svojim frizerom.

 Da kratka kosa itekako zna biti zabavna i eleganta u isto vrijeme pokazale su nam i ove divne instažene i blogerice.

@princessstiefel

@jejojejo87

Anine savjete i ideje za makeup i frizure pratite na njezinom profilu @mrs.anaa