TVORNICA SNOVA

Kako se bliži Božić, dječje uzbuđenje raste, ali i naše također. Ideja za poklone ne manjka, ali opet, svi želimo oduševiti naše najmanje nečim sasvim posebnim. Puno toga smo predložile, a danas dijelimo s vama intervju s Andrijanom Majstorović, voditeljicom projekta Tvornica snova i autoricom priča koje našu djecu odvode u sasvim nove dimenzije.

Što je Tvornica snova? Tvornica snova je inovativna izdavačka kuća koja rasplamsava dječju maštu personaliziranim knjigama za djecu – knjigama u kojima je maleni čitatelj ujedno i glavni lik priče.

Tko se sve krije iza imena? Na projektu radi skupina od 30-ak ljudi. Ima tu programera, grafičara, marketingaša, financijera – šaroliko društvo. Formalno, stalnu postavu činimo jedan krasan dečko koji rješava sve operativne poslove i ja koja vodim projekt. Meni uz bok stoje dvojica investitora i mentora u suradnji s kojima donosim sve važnije odluke.

Kako ste došli do ideje za izradom personaliziranih pričica? Znate kako je to s idejama. Nije ni da baš padaju sa neba, ali bome nije niti da su sustavno “izmišljene”. Bio je to neobičan splet okolnosti. Ja sam upravo diplomirala. Nisam imala posla,  ali sam imala talenta za pisanje i imala sam vremena. Pa sam pisala. I negdje u tom procesu sinulo mi je da bi bilo zanimljivo napisati priču o nekom stvarnom djetetu. To sam pokazala jednom od svojih sadašnjih mentora. Njemu se ideja odmah svidjela. I tako je sve započelo.

Hoćete li proširiti broj likova u pričicama? U ponudi imamo priče sa jednim glavnim likom ili sa dva glavna lika (to mogu biti dva brata, dvije sestre ili brat i sestra). Među sporednim likovima su i ljudi iz djetetove blizine – mama, tata, prijatelji (personalizirani dio) i ostali likovi iz priče – gusari, snježni jahači, glazbenici, luckaste ptice, Djed Mraz (standardni dio).

Jeste li zadovoljni odazivom roditelja? Zadovoljni smo. Na hrvatskom smo tržištu prisutni već 5 godina i s njega smo, polako ali sigurno, svoju djelatnost proširili i na njemačko tržište. Iduće godine planiramo se otvoriti prema cijelome svijetu otvaranjem “globalne” .com domene na kojoj će stranica, kao i knjige iz ponude, biti na engleskom jeziku.

Tko radi ilustracije i osmišljava same priče? Ja sam autor tekstova, a ilustracije radi Biljana Šafaržik, članica  ULUPUH-a, moja dugogodišnja suradnica – divna ilustratorica i divna osoba s kojom sam do sada održala već nekoliko promocija i radionica za djecu. Njezini mailovi predstavljaju najveće zadovoljstvo – znak je to da je neka od slika u mojoj glavi upravo prenesena na papir, i to u Biljaninom stilu koji uvijek uspije pogoditi u središte stvari, ne samo lijepo popratiti nego čak i nadopuniti vezani tekst.

Kakvi su vam planovi za budućnost? Kao što sam već spomenula, u 2018. naš će projekt postati globalan. Fokus će u prvoj polovici godine biti na ostatak EU (zasada pokrivamo Hrvatsku i Njemačku), a do kraja 2018. očekujemo da ćemo imati omogućeno narudžbu i dostavu svojih knjiga u sve dijelove svijeta.