božićne kuglice

kako napraviti božićne kuglice od ukrasnog papira

božićne kuglice

Božićne kuglice od ukrasnog papira jednostavan su DIY projekt u koji možete uključiti cijelu obitelj!

Unatoč svoj čudnovatosti, nepredvidljivosti i izazovnosti, ova nas je godina mnogočemu podučila i osvijestila. Njezin rezime bila bi pouka o važnosti zdravlja, ljubavi i slobode. Pouka koje se često puta prisjetimo upravo u trenucima koji od nas traže usporavanje i sagledavanje onog zaista bitnog te dovode do zaključka kako se najvrjednije stvari ne mogu kupiti novcem. Među njih spadaju iskrena radost i sreća u krugu naših najdražih.

božić 2020. na drugačiji način

Ranijih bi se godina već naveliko pripremali za nadolazeće blagdane, obilazili trgovine, organizirali druženja, zabave i dočeke. Ove ćemo godine morati to učiniti drugačije. Međutim, koliko god neke običaje ili navike, morali mijenjati, nastojte učiniti ovo nadolazeće blagdansko vrijeme lijepim i kreativnim u društvu najužih članova obitelji. Dozvolite pristup mašti i zabavite se uz kreativne ideje, kako u osmišljavanju dekoracija i slastica, tako i za nove ili povratak starim načinima povezivanja sa dragim ljudima, kao što su na primjer: video pozivi, pisma, razglednice ili razmjena fotografija.

božićne kuglice za velike i male

Za sve roditelje koji traže ideju više kako se u ovo vrijeme zabaviti sa djecom, donosim jednostavan tutorijal za izradu kuglica od ukrasnog papira. Sve što je izrađeno vlastitim rukama, u što je uloženo vlastito vrijeme i trud, ima posebnu dušu i čar. Stoga, prikupite razne ideje i bacite se na posao koji će vam potaknuti pozitivne misli i zabaviti, kako vas, tako i one najmlađe.

božićne kuglice

Za izradu kuglice od ukrasnog papira trebati će vam:

komad ukrasnog papira ili tapete,

žica,

škare,

perlice,

uže ili vezica,

okrugla kliješta za nakit (opcionalno).

Postupak za izradu božićnih kuglica:

Odaberite komad ukrasnog papira ili tapete.

Izrežite papir ili tapetu na 5 trakica dimenzija 22 cm dužine i 2 cm debljine.

Izrežite komad žice dužine oko 12 cm kojom ćete na sredini svake papirnate trakice (na 11 cm) probušiti rupicu. Ukoliko ne možete žicom, probušite ih iglom (ovisi o debljini papira). Na mjestu rupice provedite žicu kroz sve trakice.

Na vrhu žice provedite perlicu i kliještima s okruglim vrhom napravite petlju.

božićne kuglice

Počevši od donje trake (najbliže perlici) trakice polako zaokrećite prema donjem kraju žice i probodite na otprilike 1 cm od ruba. Ponovite sa svakom idućom trakicom, krećući se u smjeru kazaljke na satu, sve dok ne dobijete zadovoljavajući oblik kuglice.

božićne kuglice

božićne kuglice diy

Nakon što ste nanizali sve trakice, na donji dio žice provedite drugu perlicu. Također kliještima napravite petlju, sa dovoljno velikim otvorom kako bi kroz njega moglo proći uže ili trakica za pričvršćivanje kuglice na bor.

Vaša je kuglica gotova i spremna za dekoraciju božićne jelke ili kao detalj na poklonima pod borom.

Na kraju, ne zaboravite: ova je godina, kakva god bila, također dijelom djetinjstva naše djece. Budimo zajedno kreatori lijepih uspomena i ne dozvolimo oduzeti im taj čaroban duh Božića.

papirnate zvijezde – ukrasi koje možete izraditi i s djecom – SUPERMAME

 

Nježna i samozatajna supermama, blogerica. Ljubiteljica magičnih kadrova koji čine posebnim njezine kvadratiće sreće na društvenoj mreži Instagram. Pokušava istaknuti ljepotu u svakodnevici i jednostavnim, malim stvarima. @ourlovelystories