o jednom divnom dućanu i malim svakodnevnim ritualima

Mi smo prolaznici koji ulice grada doživljavaju na svoj način, upijaju emocije promatrajući viđeno. Neki  prizori, stvari ili trgovine imaju onaj miris djetinjstva, neopipljivi trag uspomene.

Prolazeći ulicama Velike Gorice, pogled mi zastaje na izlozima. Posebno se istaknuo onaj smješten u Zagrebačkoj Ul. 31. po imenu Kim’s store.

Tip sam koji gleda slatke stvarčice, šalice, bilježnice, home dekor, dječje stvari i knjige. Od našeg preseljenja u Veliku Goricu prije 6. godina primijetila sam da mi fali neko slatko mjesto gdje ću moći zadovoljiti upravo taj dio mašte. To se nedavno i dogodilo. Prostor ukrašen točkicama i veselim bojama s raznolikim asortimanom u koji spadaju korisne stvari, otvorio je svoja vrata i odlučio pružiti taj osjećaj djetinjstva, barem meni.

Kupujući sitnice za rođendane, pažljivo birajući nešto za svoje najdraže uvijek će biti poseban osjećaj kao i pronaći nešto za sebe, sitnicu koja će ti izmamiti osmijeh na lice. Par puta bih prošla, zaljubila se u šalicu koja se nalazila u izlogu, ušla, pregledala asortiman i obradovala se sitnicom.

Kim’s store je gift shop iza kojeg stoje divni vlasnici. Te subote kada sam fotografirala asortiman i otišla ponovo posjetiti prostor, još više sam dobila osjećaj kako želim da se ti mali rituali zadrže, da postoje izlozi i prodavaonice u kojima ćemo se osjećati domaće i ugodno.

Upravo takvu pozitivnu vibraciju sam osjetila i kod vlasnika.

To je onaj osjećaj kada si priuštim novu šalicu za kavu i friško cvijeće za vazu, što je meni kao mami nekakav „feel good“ osjećaj kako ga danas nazivaju.

Dobra vijest je da oni šalju te iste stvarčice GLS dostavom i ono što vidite danas na fotografijama može se naći i u domovima diljem Hrvatske. Meni je to odlično, jer mogu naručiti sitnice i za neke drage osobe koje nisu blizu.

Zašto pišem o gift shopu u Velikoj Gorici?

Zato što želim podržati male obrtnike, ljude koji se trude i usude živjeti ono što vole. Zato što se ono što u meni izaziva pozitivne emocije zaslužuje naći u redovima teksta, na profilu i na kraju u mome domu. Najveći razlog je taj što nikada ne želim izgubiti osjećaj koji sam davno stekla, mogućnosti koje nudi blizina i dostupnost takve vrste sadržaja.

Asortiman i favoriti za poklone

Izdvojila sam par stvari iz asortimana kako bih pokazala neke svoje favorite koje bih rado darovala ili imala. Dobra je stvar što je asortiman bogat kvalitetnim renomiranim Europskim brendovima poput : Balvi, Legami, Puckator, Rex London, Innova Goods, Chic-Mic itd. Teško je sve fotografirati, dočarati, pokazati, istaknuti favorite, ali ono što znam po sebi, kada ugledate nešto, ako to možete zamisliti u svojem domu ili stilu života, onda je lakše pronaći baš tu stvar u moru drugih.

Ideje za odrasle

Od kvalitetnih bambusovih šalica, spremnika za hranu, do šalica sa originalnim natpisima.

Cupcake pjenušava kupka neizostavna je za opuštajuće rituale, a ako ste pod stresom ima antistres „ex“ kojeg možete stiskati za opuštanje.

Frida Khalo kutija za olovke, mekani maca jastuci, staklene bočice…

Bambusova šalica, kutija za hranu, te turpija, grickalica i ogledalo u istom dezenu.

Zar nisu to saveznici ženskih torbica?

U izlogu se uvijek zaljubim u taburee i košare, jer ima i zavidna kolekcija Home decor asortimana.

Izdvojila bih i originalne držače za knjige.

Ideje za djecu

Za djecu su dostupni različiti setovi od bambusa za jelo, posudice sa pandama, flasteri sa pandama, noćne lampice. Sve je tako preslatko da mi je bilo teško izabrati.

Različite vrste puzzle za sve uzraste, pokloni za najmlađe članove.

Pribor za školu, preslatke pernice, dnevnici.

Ne bih nabrajala dalje, ako niste iz Velike Gorice, nešto vam se svidi ili nedostaje ideja za poklon, svratite na Facebook i Instagram te pronađite nešto za sebe. Cijena dostave je 35 kn, a iznad 400 kn je besplatna.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kim’s store (@kims_s.t.o.r.e)

Većina asortimana pojedinačno je fotografirana i predstavljena na društvenim mrežama.

Nadam se da ste uspjeli vidjeti neke fora stvari, vratiti se u djetinjstvo i složiti se kako je bitno držati se tih malih slatkih rituala i podržavati naše obrte diljem Hrvatske.

U svakom gradu se nalazi dašak inspiracije, želja i nada za bolje sutra te entuzijasti koji svojim stvaranjem mame osmijeh na lice i šalju poruku mladima: „Kada smo tu jedni za druge, možemo sve“.