odmor bez stresa: zašto biramo ljetovanje izvan sezone?

Ljeto je vrijeme kada većina obitelji planira svoj godišnji odmor na obali. Međutim, postoji jedan dobar trik koji vam može osigurati opušteniji, pristupačniji i ugodniji odmor – ljetovanje izvan sezone. Zašto je to najbolji izbor za roditelje? U nastavku teksta donosimo nekoliko prednosti ljetovanja izvan gužvi i vrućina te par odličnih prijedloga za odmor izvan glavne turističke sezone.

1. Manje gužve na plažama i atrakcijama

Ljetovanje izvan sezone znači manje ljudi na popularnim destinacijama. To znači više prostora na plaži, kraće redove na atrakcijama i općenito manje stresa. Vaša obitelj može uživati u mirnom i opuštajućem okruženju, bez potrebe za mahanjem ručnicima da biste osigurali svoje mjesto na plaži.

2. Povoljnije cijene smještaja i aktivnosti

Cijene hotela, apartmana i izletničkih aktivnosti obično padaju izvan sezone. To znači da ćete moći pronaći povoljniji smještaj i uživati u restoranima i aktivnostima po pristupačnijim cijenama. To također znači da ćete si napokon moći priuštiti destinacije koje su vam već duže vrijeme na wishlisti.

3. Ugodnije vrijeme

Ljetovanje izvan sezone često znači ugodnije vrijeme. Temperature su niže, djeca će se osjećati ugodnije i manje iscrpljeno, što će poboljšati cjelokupno iskustvo odmora. Meteorolozi najavljuju divan i topao rujan s ugodnim temperaturama.

4. Autentičnije iskustvo

Kada posjetite destinaciju izvan sezone, imate priliku doživjeti je na autentičniji način. Lokalno stanovništvo će biti manje opterećeno turistima i više otvoreno za razgovor i dijeljenje svojih običaja. To će obogatiti iskustvo vaše obitelji i pružiti vam priliku da bolje upoznate destinaciju.

5. Veća fleksibilnost

S manje turista oko sebe, imat ćete veću fleksibilnost u planiranju aktivnosti i izleta. Možete istraživati bez pritiska vremena ili brige o rezervacijama. Ovo je posebno važno ako putujete s malom djecom, jer se njihove potrebe i rasporedi često mijenjaju.

Sve u svemu, ljetovanje izvan sezone može biti idealno rješenje za obitelji koje žele kvalitetan odmor bez gužvi i visokih troškova.

Jedna od destinacija kojoj se rado vraćamo izvan sezone je  Falkensteiner Family Hotel Diadora u Punta Skali, nedaleko od Zadra, koji od rujna do studenog nudi mnoštvo uzbudljivih aktivnosti i interaktivnih radionica poput Happy Kiddos vikend programa, posebno osmišljenog kako bi pružio beskrajnu zabavu i inspiraciju za cijelu obitelj.

VIKENDI STVORENI ZA POTREBE DJECE I RODITELJA

Happy Kiddos vikendi posvećeni su učenju kroz igru. Temeljen na Montessori pristupu i opremljen najsuvremenijim igraonicama, opsežan dječji program hotela nudi raznoliku ponudu zanimljivih aktivnosti i radionica za sve uzraste.

Također, jedan od vikenda koji će oduševiti mališane je Falky Ranger vikend. Ovaj vikend u znaku je avanture i kombinira uzbudljive aktivnosti i edukativne radionice.

Od sudjelovanja u izazovima na plaži i natjecanjima u izradi dvoraca od pijeska do učenja vještina preživljavanja i timskog rada u ‘Falky Survivor kampu’ – uzbuđenja ovdje neće nedostajati.

A ako ste u potrazi za vikendom ispunjenim kreativnošću i istraživanjem, Falky STEAM vikend savršen je izbor za vašu obitelj. Uz aktivnosti usmjerene na znanost, tehnologiju, inženjerstvo, umjetnost i matematiku, djeca mogu ugoditi svojoj znatiželji i napredovati u vještinama rješavanja problema. Tinker Labs radionice omogućuju djeci da oslobode svoju kreativnost, dok ih radionica robotike uvodi u osnove kodiranja i programiranja.

Za aktivne obitelji Falky Sport Fest vikend ostvarenje je sna. Od utrka u plivanju i natjecanja u penjanju do nogometnih treninga, ovdje neće nedostajati aktivnosti koje podižu adrenalin. ‘Obiteljska olimpijada’ pružit će sjajnu priliku roditeljima i djeci da se udruže i uključe u prijateljska natjecanja.

VIKEND ZA RODITELJE S MALOM BEBOM

Ako u vašoj obitelji imate i one najmanje mališane, Baby Wonderland vikend savršen je za vas. Ovaj vikend posvećen je stvaranju dragocjenih trenutaka i njegovanju veza između roditelja i beba. Od tečajeva plivanja za bebe do glazbenih i likovnih radionica, na izbor vam je mnoštvo aktivnosti osmišljenih za najmlađe goste. Au Pair program dostupan je svim obiteljima kojima je potrebna dodatna podrška tijekom boravka, osiguravajući da svi na odmoru mogu uživati bez stresa.

DJECA SU UKLJUČENA U CIJENU BORAVKA!

Kao dodatni bonus za roditelje važno je napomenuti kako su djeca uključena u cijenu boravka, a obitelji mogu uživati i u 20% popusta na unaprijed rezervirane spa tretmane. Svako dijete dobiva i oproštajni poklon kao uspomenu na boravak.

Rezervirajte svoj boravak sada i uživajte u posebnom odmoru izvan sezone koji će vam pomoći da stvorite trajne uspomene i napunite baterije za hladnije zimske dane.

Ovdje pročitajte zašto je Falkensteiner Family Hotel Diadora u Punta Skali omiljeni izbor mnogih roditelja s malom djecom.