nova Montessori knjiga koja donosi 60 aktivnosti za bebe trenutno je u pretprodaji!

Kada dijete stigne u naš život, mi ga s radošću dočekujemo, štitimo ga i brinemo se o njemu. Tijekom njegova odrastanja želimo poticati njegovu želju za otkrivanjem te ga naučiti da usmjerava svoju pažnju pritom mu pomažući da razvije koncentraciju, i to prije svega u mirnom i ugodnom okruženju.

Ova knjiga (koja je trenutno u pretprodaji OVDJE po sniženoj cijeni) – temeljena je na pedagogiji Marije Montessori za najmlađe, od rođenja do petnaest mjeseci te vam pruža razne ideje i aktivnosti:

●      za pripremu odgovarajućeg okruženja za novorođenče

●      za stvaranje i pripremanje senzornog materijala prilagođenog svakoj fazi bebina razvoja

●      za praćenje razvoja bebinih vještina

●      za poticanje bebine samostalnosti i samostalnog obavljanja svakodnevnih zadataka

●      za stvaranje mirnog i pozitivnog okruženja u domu.

Marie-Hélène Place autorica je brojnih knjiga utemeljenih na Montessori pedagogiji koje su prevedene na više svjetskih jezika.

60 aktivnosti za bebe prema metodi Montessori – naruči OVDJE

„Djeca najviše upijaju i uče iz onoga što ih okružuje.“, Maria Montessori

O autorici

Marie-Hélène Place nastanila se u francuskoj regiji Auvergne, u podnožju prirodnog parka poznatog po lancu malih vulkanskih brda, kako bi ondje pisala i bila u izravnom doticaju s dječjim svijetom. Ona želi pozorno pratiti tu očaravajuću energiju koja se oblikuje i koja će činiti naš budući svijet, pišući o njoj nježno kao da drži malu šalicu od porculana, dragocjenu, krhku i veličanstvenu. Prije nego što se preselila u Auvergne, živjela je u Bruxellesu, Londonu, Parizu i Pondichéryju gdje je rodila i odgajala svoje troje djece.

Privučena Montessori pedagogijom, Marie-Hélène Place od 1994. piše knjige, uglavnom za djecu. Njezine knjige poziv su za stvaranje mirnog okruženja, pogodnog za odgoj utemeljen na poticanju i poštovanju djeteta. Njezini likovi rastu u realističnom okruženju i u dodiru s prirodom koja katkad ustupa mjesto nekom fantastičnom svijetu – svijetu koji odgovara unutrašnjem svijetu djeteta – a sve to praćeno je specifičnim „belgijsko-britanskim“ humorom.

Aktivnosti opisane u ovoj knjizi nisu razvrstane na temelju uzrasta djeteta, već su poredane kronološki, u skladu s Montessori pedagogijom. Svako dijete ima vlastiti ritam razvoja specifičan za njega; upravo zato ćete vi biti najbolja osoba koja će moći zaključiti je li dijete spremno za neku aktivnost, ili će biti bolje da mu se ona ponudi nešto kasnije.“

Marie-Hélène Place, ulomak iz knjige