TRI SUPERŽENE, KAVA I FACEBOOK

Jutro je moje omiljeno doba dana. Dok svi spavaju ili kad dijete otpratim u vrtić tada, prije svih obaveza, prvo odvojim nekoliko minuta za uživanje u prvoj jutarnjoj kavici i krećem u potragu za inspiracijom, obično na društvenim mrežama. Tako sam jedno sunčano jutro sasvim slučajno nabasala na Facebook profil zanimljivog imena Coffee, Stars And Other Stuff. Odmah sam pomislila “Ma to mora biti nešto zanimljivo” i imala sam pravo. Malo lifestyle, malo interijera, puno zanimljivih “uradi sam” projekata i općenito sitnice koje nas žene čine sretnima. Kad sam otkrila da se iza profila kriju tri kreativne superžene (od kojih su dvije mame) koje su spojile društvene mreže – Mirta, Lorna i Maja – i  koje ne mogu zamisliti svoj dan bez kave poželjela sam saznati njihovu priču i podijeliti je s vama.

Mirta mi je za početak ispričala ukratko kako se rodila ideja, kako su se cure “upoznale” i što zapravo znači Coffee, Stars And Other Stuff.

Zašto Coffee, stars and other stuff? Kava- ne prođe dan, a da ne popijem kavu. Uvijek sam za kavu. Zvijezde- mala opsesija počela je još u srednjoj školi kada me je njima zarazila prijateljica iz razreda i ostale su i dan danas u mom životu. Naravno, ubacila sam ih i u životni prostor, odjeću… Nemojte sad odmah pomisliti da ćete kad vidite mene ili uđete u moj stan vidjet ih na svakom koraku. Znate onu staru: Manje je više. Inače sam jako društvena osoba, ovisnik o mobitelima, fejsu. instagramu. Mali sakupljač i naravno. kao i sve žene volim shopping. Nema mi dražeg nego otići u trgovinu i kopat, kopat dok ne iskopam nešto lijepo, ali naravno po super cijeni. Što god vam treba- ja ću iskopat ili pronaći online. I tako u tom virtualnom svijetu sam upoznala Lornu. Spojio nas je facebook i razgovori o djeci. Naravno, odmah je došao lajk i na instagram pa smo nekako i jedna i druga shvatile da smo u biti jako slične osobe. Upravo je Lorna ta koja me nagovorila da otvorim stranicu, te da ljudima pomognem sa svojim idejama. I tako sam krenula. Nedugo nakon, pridružila mi se i Lorna. Stranicu smo zamislile kao neku malu svaštaru. Od ideja, uradi sam projekta, u kojim dućanima su akcije, sniženja, malo mode, knjiga… Maju sam isto upoznala online. Odmah me privukao njen stil i oko za DIY. Maja ima odličan smisao za uradi sam projekte i u njenoj glavi se vrti 1000 novih ideja. Nisam morala puno razmišljat i pozvala sam ju da se pridruži Lorni i meni na stranici. Jako sam sretna što smo se nas tri upoznale. Sve smo toliko slične, a opet različite. Ono meni najvažnije je da smo sve ljubiteljice kave. Čim zatopli planirano se sve tri napokon naći i upoznat uživo. Mislim da ćemo oboriti rekord i sjediti na kavi minimlno pet sati.”

1. Što najviše volite raditi kad uhvatite vremena samo za sebe?

Mirta: Kad uhvatim vremena najviše volim sama negdje otići, popit kavu u miru, bez da sa jednim okom pratim gdje mi je klinac, pročitat knjigu ili prošetat uz more.

Lorna: U svoje slobodno vrijeme najviše volim istraživati net i tražiti razne ideje uz kavu naravno i nešto slatko.

Maja: Kada uhvatim vremena za sebe najviše volim leći, piti bijelu kavu sa medom i družiti se sa svojim malim dlakavim najboljim psihijatrima.

2. Što za vas znači biti supermama?

Mirta: Za mene su sve mame- supermame i ne bih se htjela ničime isticati. Vjerujem da se sve maksimalno trudimo oko djece, da odrastu u pametne i kvalitetne ljude. I ono najvažnije je da nas naša djeca smatraju svojim supermamama- osobama od povjerenja, podrške. Mama je mama ❤

Lorna: Supermama mi je drugo ime ? Šalim se, ali moj mali junak me tako doživljava. Jednom prilikom mi je rekao “mama ti si veća junakinja od onih sa tv-a, ti sve možeš”, zbilja lijepo za čuti. Volim što mogu hendlati između posla koji radim doma, odgajati dijete biti supruga, prijateljica i nikad ne zaboraviti na sebe, jer sretna mama znači sretno dijete.

Maja: S obzirom da još uvijek nisam supermama (vec superCUCAKmama) ne mogu u potpunosti odgovoriti na to pitanje, no kada jednog dana postanem, sigurno ću vas obavijestiti o supermoćima koje uz tu ulogu dobijem ❤

3. Gdje pronalazite inspiraciju?

Mirta: Ideje pronalazim doslovno svugdje. Od listanja raznih časopisa, internet portala pa sve do instagrama. Volim skandinavski stil, ali volim i boje pa to dvoje pokušavam zajedno ukomponirati. Neki put ideje dolaze doslovno preko noći.

Lorna: Moje mjesto za pronalaženje ideja je Pinterest, u zadnje vrijeme mu se pridružio i Instagram, iako sam oduvijek zbog nedostatka love voljela sama izrađivati razne ukrase i od starih predmeta izrađivati nove, pogotovo odjeću meni jedno od najdražih diy projekata.

Maja: Inspiraciju za svoje DIY projekte dobivam uglavnom s Pinteresta, Youtube-a i Instagrama. Vrlo često to bude u kasnim satima kad se borim sa nesanicom. Najviše me inspirira skandinavski stil uređenja interijera, no volim kombinirati stilove i uklopiti ih u uređenje svog doma.

4. Rekle ste da volite kavu, no niste nam rekle kakvu kavu pijete?

Mirta: Kad sam kod kuće najčešće radim kavu iz francuskog kuhala. To je nešto slično filter kavi. Prije sam pila sa kravljim mlijekom, ali zadnjih par mjeseci sam se prebacila na zobeno mlijeko jer mi se od kravljeg mlijeka počela raditi svakodnevna žgaravica. Još sam probala kokosovo, rižino i bademovo, ali zobeno mi je najviše prijalo i dosta je gušće od ostalih mlijeka. U početku je okus bio čudan, ali sad sam se navikla. Pošto imam puno šalica, svaki put kavu pijem iz različite ?

Lorna: Meni najdraža kava je ona jutarnja, dok je sve tiho i kad se skrivam i u miru pijem, nessica bez šećera iako volim isprobavati i nove okuse kave, ovoj se uvijek vraćam.

Maja: Jedinu kavu koju pijem je bijelu kavu sa hladnim mlijekom i medom. Najviše ju volim piti doma i napraviti baš onakvu po svom guštu u najdražoj šalici. Upravo takva kava me najviše u isto vrijeme i opusti i podigne.

5. Vaši najdraži citati?

Mirta: Nije baš citat, ali uvijek se držim one naše stare: ” Manje je više”,  kako u uređenju interijera, tako i u oblačenju ?

Lorna: Moj najdraži citat je “Život je jedan iskoristi ga najbolje što možeš”.

Maja: Najdraži citat mi je – “Life isn’t about finding yourself…life is about creating yourself “❤

 

Zapratite Mirtu, Lornu i Maju na facebook stranici Coffee, Stars And Other Stuff te instagram profilu.