koje bočice za bebu favoriziraju Supermame?

Jedna od prvih investicija kada saznate da dočekujete novi život u svojoj obitelji su, između ostalih neophodnih potrepština – bočice. Tržište nudi čitav niz bočica, a Supermame odabrale su Philips Avent. Bez obzira na to dojite li svoju bebu ili je držite u rukama i hranite  preko bočice, sama činjenica da hranite svoju gladnu bebu i dajete joj sve što joj je potrebno, taj osjećaj povezanosti je najvažniji. Uživati u pogledu na svoju bebu dok mirno jede ušuškana na majčinim grudima. Poseban je to osjećaj i za mamu i za bebu.

Trebamo li uopće bočicu?

Odgovor je kratak – da, trebate bočicu. Bez obzira na to dojite li ili ne, trebate imati spremnu bočicu u svom domu. Za one slučajeve kada ste premorene i kada bradavice bole, tada vam bočica može biti spas. Nemojte sebi nabijati majčinski osjećaj grižnje savjesti ako kažete da vam je dojenje nekada bolno i naporno. Dok se dođe do faze da je dojenje ugoda i uživanje, treba se pomučiti. Tada, kao predah za vaše prsi, a i za umornu mamu, svakako dobro dođe bočica. Bilo da ćete ponuditi svojoj bebi bočicu s vašim izdojenim mlijekom, što je svakako win-win , jer beba dobije ono što joj je najpotrebnije, bilo da ponudite adaptirano mlijeko, u tim slučajevima bočica je spas. Bočica je spas i kada se mame vraćaju na posao, pogotovo ako još uvijek doje. Uvijek se mogu izdojiti i svoje mlijeko bebi ponuditi na bočicu.

Koliko bočica mi treba?

Ako bočicu nudite samo ponekad, u tom slučaju dovoljno vam je da ih imate 2-3. Ako bebu hranite isključivo putem bočice, trebat će vam barem 5-6 bočica.

Kakve vrste bočica postoje?

U slučaju da ste se odlučile izdajati i svoje mlijeko bebi ponuditi u bočici, potrebno je znati zašto u trgovinama postoji čitava polica bočica za bebe. Osim što se razlikuju u dizajnu, prilagođene su i dobi djeteta, ali bočice se razlikuju i u sisaču. Philips Avent ima u ponudi Natural bočicu i Anti-Kolik sa AirFree ventilom.

Natural bočica je idealna za kombinaciju dojenja i hranjenja na bočicu. Philips Avent je, u suradnji sa znanstvenicima i zdravstvenim stručnjacima, istraživao biomehaniku dojenja kod novorođenčadi, te je otkrio različite fiziološke obrasce tijekom faza sisanja i gutanja kod dojenja. Prilikom usporedbe tih  fizioloških obrazaca sa Natural bočicom, potvrđeno je da je novi fleksibilan dizajn Natural sisača sličan ponašanju kod dojenja jer simulira prirodno zahvaćanje za lakše kombiniranje dojenja i hranjenja na bočicu, te omogućava prirodne peristaltičke pokrete jezika slične kao kod dojenja.  Ove bočice su namijenjene za kombinaciju s dojenjem, imaju široki sisač koji oblikom podsjeća na majčina prsa, a protok mlijeka je spor, jednak kao i kod dojenja da se beba ne ulijeni na prsima

Anti-Kolik sa AirFree ventilom bočica je koja smanjuje probleme poput kolika, plinova i refluksa, pruža ugodnije iskustvo hranjenja. AirFree ventil svojim dizajnom osigurava da je sisač uvijek pun mlijeka, a ne zraka. Uz pomoć ove bočice, beba se može hraniti u uspravnom položaju.

Cilj Philips Avent-a je pomoći roditeljima i djeci ugodno iskustvo hranjenja, omogućiti majkama da dulje doje, te podržati blagu tranziciju sa dojenja na hranjenje bočicom.

Od kada mogu koristiti bočice?

Bočice možete koristiti od prvog dana. Ako dojite, u tom slučaju, bebu polagano možete upoznavati s bočicom kada savlada osnove dojenja, a to je otprilike oko 4 tjedna starosti vaše bebe.

Želite li isprobati Philips Avent bočice? 

Prijavite se na naš facebook natječaj u kojem biramo 10 mama koje će dobiti Philips Avent bočice na korištenje i koje će moći ostaviti svoj utisak o korisnosti i kvaliteti dudica na službenoj stranici Philips Aventa.

Uvjet za sudjelovanje je samo da imate želju sudjelovati i isprobati Philips Avent bočice. Sudjelovanje u natječaju nije uvjetovano ostavljanjem pozitivnih komentara na službenim stranicama Philips Aventa. Cilj je osluškivati mame i bebe i njihove potrebe.