mame ne idu na bolovanje

unsplash.com

Što vam najviše nedostaje iz perioda prije nego što ste postale majke? Možda višak slobodnog vremena za posvetiti sebi ili ipak onih čuvenih 8 sati sna u komadu? A što je sa onim vremenom kad smo prehladu mogle odbolovati u krevetu, na miru? Po mogućnosti, uz maminu pileću juhicu.

I mi mame vrlo često prolazimo kroz sve one vrtićke viroze i prehlade, no o tome baš i ne pričamo. Sama pomisao na to kako bi bilo dobro preležati prehladu u krevetu nama stvara grižnju savjesti. Realnost je sasvim drugačija.

Što se dogodi kad se mama razboli? Apsolutno ništa. Mame ne idu na bolovanje.

Tvoja beba nema pojma da se ti jedva držiš na nogama. I dalje ju moraš dojiti, nositi, presvlačiti, i uspavljivati. Tvoj te dvogodišnjak neće poštediti tantruma. Ručak se neće sam od sebe skuhati. Veš se neće sam od sebe ispeglati. Muž je tu da pomogne, ali djeca kao da osjete da se s mamom nešto događa pa te traže više nego ikad.

Mogla bi nazvati na posao, uzeti par slobodnih dana, no sjećaš li se uopće kad si zadnji put otišla na bolovanje samo zbog sebe? Pitanje je vremena kad će djeca pokupiti neku virozu iz vrtića, a tko će ih onda čuvati?

Zadnjim atomima snage vadiš svoje supermoći iako izgledom više podsjećaš na zombija nego superheroja, stišćeš zube dok se po tko zna koji put preznojavaš od temperature i nadaš se da će lijekovi početi djelovati što prije.

Majčinstvo je jedini posao na kojem ne možeš uzeti slobodne dane, a mali šefovi su jako zahtjevni.

Nemaš drugog izbora. Mama si – ljepilo koje sve druge drži na okupu, čak i onda kad se osjećaš kao da se raspadaš. I upravo je to razlog zašto ne smijemo zaboraviti pobrinuti se za sebe. Za početak možda malo bolje poraditi na imunitetu kako bi se obranile od svih viroza i prehlada koje nam donosi ovaj zimski period…ili djeca iz vrtića.

unsplash.com

Slab imunitet imaju najčešće osobe koje ne dobivaju dovoljno određenih nutrijenata, važnih vitamina i minerala putem prehrane. Osim cinka i vitamina C važnu ulogu igra vitamin D osobito kad dolazi u kombinaciji s kurkumom, začinom koji se može pohvaliti dugom tradicijom primjene u Ayurvedskoj medicini gdje se koristi kao hrana, kozmetički pripravak i prirodno ljekovito sredstvo.

Almagea® CURCUMIN FORTE+ je dodatak prehrani koji sadrži poseban oblik solubilizata kurkumina u micelama (NovaSOL® kurkumin). Zahvaljujući micelarnom obliku, postignuta je topivost u vodi te stoga i visoka bioraspoloživost u ljudskom organizmu.

Pripravak je obogaćen vitaminom D koji podržava rad imunološkog sustava što je bitno za ljude svih generacija. Funkcija vitamina D je, osim stimulacije imunološkog sustava kada je on preslab (infekcije), isto tako i ublažavanje aktivnosti imunoloških stanica kada je njihova aktivnost suviše jaka (alergije).

Almagea® CURCUMIN FORTE+ preporuča se kao pomoć pri zadovoljenju potreba za vitaminom D. Namijenjen je svim osobama koje žele doprinijeti boljoj funkciji imuniteta te onima koji žele unijeti visokoiskoristiv oblik kurkumina.

Almagea® CURCUMIN FORTE+ dolazi u Licaps® Vcaps® Plus kapsulama, koje su biljnog podrijetla, a time pogodne za vegetarijance i vegane.