ova knjiga pomoći će vam da razumjete faze razvoja kroz koje prolazi vaše dijete

Roditelj si djeteta do druge godine i pitaš se što te sve očekuje u mjesecima pred tobom? Ako te zanimaju konkretne i provjerene činjenice pisane jednostavnim jezikom onda je moguće da postoji nešto što bi ti moglo pomoći.

Radi se o knjigama  ‘Iz Perspektive djeteta 1 i 2’ autorice Antonelle Kuzma. Jedna je knjiga za prvih 12 mjeseci, a druga od 12. do 24. mjeseca. Radi se o knjigama u kojima se nalazi opis razvojnog stadija djeteta, mnogi savjeti i trikovi koji ti mogu pomoći u burnoj svakodnevnici te ideje i aktivnosti koje potiču rad na sposobnostima i samostalnu igru.

Autorica je znanstvenica koja je zaljubljenica u znanje, razvoj djece i stvaranje zajednice koja priprema djecu na stalno mijenjajući moderni svijet. Imajući to na umu knjige je osmislila kao alat koji roditelja vodi kroz razvoj djeteta s minimalnim ulaganjem vremena i energije. Neke od stavki koje tome pridonose su:

  • iako svaka knjiga ima 200-ak stranica, pisane su na način da roditelj svakoga mjeseca pročita samo 20ak stranica upravo za mjesec u kojem se nalazi dijete (dosta je preispitivanja što je razvojno ‘normalno’ i koje aktivnosti kada raditi, od sada je to sve na jednom mjestu)
  • u vodiču su znanstvene činjenice, ali napisane na vrlo jednostavan način tako da ga se može čitati čak i u najvećim trenucima umora
  • kako bi vodič bio što potpuniji u njegovom stvaranju su mi pomogle čak 4 osobe iz 4 različite struke (odgojiteljica, specijalistica za rani razvoj, psihologinja i fizioterapeutkinja) – na ovaj su način stavile svoja znanja na jedno mjesto

Ove znanstvene knjige pisane jednostavnim jezikom imaju za cilj dati roditeljima znanje da mogu predvidjeti i razumjeti ponašanje djeteta u svakoj fazi te dočekati te situacije sa samopouzdanjem.

‘Iz perspektive djeteta 1 i 2’ dostupne su kao digitalne knjige od 2. prosinca 2020., a više o njima možeš saznati na stanici: Iz perspektive djeteta .

 

zašto nas djeca ne slušaju? – SUPERMAME