sobne biljke

pronašle smo sobne biljke koje uspijevaju svima!

Biljke.plants osmislio je biljne terarije  – sobne biljke koje uspijevaju uz minimalno održavanje.

Biljke.plants hrvatski je mikro brand osnovan početkom 2020. godine. Njihova misija je ozeleniti baš svaki kutak Hrvatske – od domova i poslovnih prostora, do napuštenih vrtova i sivih ulica! Specijalizirani su za izradu biljnih terarija i kokedama, a jedini na tržištu nude i opciju URADI SAM – terarij set sa cjelokupnom opremom, biljkama i alatima za izradu terarija (uz video upute).

Iza brenda BILJKE.PLANTS stoji Ana Hrgovčić, studentica iz Vinkovaca. Svoju ljubav prema biljkama odlučila je podijeliti sa svijetom te im ukazati na sve benefite prirode i zelenila. U zimsko doba, kada smo šetnje zamijenili boravkom unutra, biljke nam nude metalni katapult u toplije i džunglastije krajeve.

“S izradom biljnih terarija počela sam u ožujku ove godine. Na ideju sam došla sasvim slučajno. Velika sam ljubiteljica sobnog bilja, i moj dom je prava mala džungla. Istraživala sam kakve sve biljke postoje te slučajno naišla na ove super cool terarije, a nakon toga i na preoriginalne kokedame. Ljudima se svidjelo što sam napravila, tako da sam samo nastavila. Jako uživam u izradi terarij i kokedama i jedva čekam i s vama podijeliti svoje biljčice!”

terariji – sobne biljke koje se zalijevaju same!

Biljni terariji samoodrživi su eko sustavi s kojima vam zalijevanje neće biti na TO-DO listi jer se terariji zalijevaju potpuno samostalno! Razlog tomu je pametan način sadnje unutar staklenke u kojoj se odvija kondenzacija. Biljni terariji čuvaju se na svijetlom mjestu (2-4 metra udaljen od prozora), a zalijevaju se samo kada se i podrezuju. Što znači – rijetko. Biljni terarij otvara se svakih par mjeseci kako bi se ošišale podivljale biljke, tada se zrači oko 48 sati, zalijeva sa par guceva destilirane vode te ponovno zatvara na dugo dugo vremena. A osim što su vrlo jednostavni za održavanje, terariji super izgledaju u svakom interijeru i sigurno smo da će bit glavna tema razgovora o vašem uređenju doma.

Terariji su specifična forma sobnog bilja i namijenjeni su da traju godinama. Najduži životni vijek terarija, s kojim sam ja upoznata, bio je 13 godina. Terarije, ali i kokedame možete pronaći u webshopu WWW.BILJKEPLANTS.COM.

napravite sami svoj terarij!

Ana vam preporučuje super zanimljiv projekt za poslijepodne – URADI SAM set za izradu terarija. Svi terariji s web shopa dolaze u uradi sam (DIY) varijanti. Dijete pod jednu, grabljice pod drugu ruku i krećemo! A u ovoj zabavi mogu uživati i djeca. DIY set dolazi sa staklenkom, zemljom, biljkama, ugljenom te razno raznim dekoracijama i alatima za izradu terarija kao i video uputama. Osim što je super zabava za vas, originalan je poklon za Božić!

Pitate se hoće li vam uspjeti terariji? Hoće! Samo slijedite dobivene upute i nemate problema.

Terarije, ali i kokedame možete pronaći u webshopu WWW.BILJKEPLANTS.COM., a svoje vjerne kupce daruju botaničkom kuglicom za bor (sa živim biljkama) pri kupnji iznad 300 kuna.