torta od kartona

kako napraviti tortu za vrtić od kartona pokazala nam je mama Iva!

torta za vrtić od kartona

Torta za vrtić od kartona super je rješenje za vrtićke rođendanske proslave i veliko veselje za djecu. A kako ju napraviti otkrila nam je mama trogodišnjeg Lenona – Iva Šutić na Instagramu poznatija kao @iwaiva.

Prošle godine smo imali prvi vrtićki rođendanski party i našla sam se u problemu. Treba poslati nekakvu tortu u vrtić, a što god sam ranije vidjela, nije mi se svidjelo. Ne želim tortu od voća koju previše ispipkam dok to voće režem. Ne želim onu klasičnu foru s kartonskim šnitama jer je više djece nego šnita. Pravu tortu ne mogu. A baš želim da imaju i slatkiše i da pušu svijeću i da se vesele baš kao da je prava.

S obzirom na to da mene takve stvari baš vesele, sjetila sam se da bih mogla napraviti DIY s okruglom kartonskom kutijom koju mogu svake godine ispočetka koristiti, samo joj mijenjati vanjski izgled i temu, ovisno o tome što je mom djetetu te godine aktualno.

Kutiju tog tipa možete pronaći u hobby ili gift dućanima, možda već imate doma neku kutiju. Ne mora nužno biti okrugla. Ne mora biti ni lijepa. Vi ste ti koji ćete ju učiniti lijepom uz pomoć debljih papira u boji, škara i ljepila u sticku. Dajte mašti na volju.

Obložite ju papirom željene boje, samo nemojte stavljati previše ljepila jer se od njega naprave nabori po papiru, ja sam samo spojeve zalijepila za kutiju.

A onda vam preostaje da po njoj lijepite ukrase koje ćete također izrezati od papira u boji. Prošle godine sam od papira izrezala i zalijepila travicu, cestu, oblačiće i autiće koji voze okolo.

Ove godine dala sam joj 3D dimenziju u obliku dinosaura kojem iz kutije vire glava i rep, a iz trbuha klinci vade slatkiše. Napravila sam da bude obostrano, tako da klinci sa svih strana stola vide tog dinosaura. Meni je za ovo trebalo otprilike sat vremena, vi možete to i brže, a možete si i zakomplicirati život pa se danima zabavljati s tim.

Ne zaboravite vrućim ljepilom zalijepiti svijeću na vrh jer mislim da je svim klincima poanta rođendana puhanje svijeće na torti.

A što ćete staviti unutra, provjerite s odgajateljicama. Možete stavljati voćne kašice u tetrapacima ili sokiće, grickalice, kutijice sa slatkišima, a ako vaš vrtić ne dopušta hranu, sigurna sam da neće imati ništa protiv papira za crtanje i bojica, neke druge zajedničke aktivnosti ili običnih balona koje mogu zajedno napuhati i igrati se.

Ako imate vremena i volje, možete napraviti neke slatke kutijice za slatkiše. Ili kupiti, kao i ja, ako pronađete odgovarajuće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Iva Š. (@iwaiva)

mural u spavaćoj sobi? može! – SUPERMAME