kako oslikati zid u dječjoj sobi s malim budžetom i uz malo mašte

Kako oslikati zid u dječjoj sobi s malim budžetom i uz malo mašte, otkrila nam je kreativna supermama Emilija.

S malim budžetom i uz malo mašte moguće je osvježiti svaki interijer, a osobito dječju sobu. Kreativna supermama Emilija Lasić oslikala je na maštoviti način zid sobice svojih dječaka, a ovo su njezini savjeti.

“Ideja o oslikavanju dječje sobe došla je iznenada. Zid u dječjoj sobi kao da je vrištao da nešto napravimo na njemu. Dugo sam razmišljala što bih s njim, ali nisam htjela biti nagla u svojoj odluci i napraviti nešto što zapravo nije naš stil.”

kako oslikati zid

“Priprema oslikavanja zida bila je vrlo kratka. Grubu skicu na papiru sam napravila u 20-ak minuta. Odlučila sam se na šumske motive u crnoj boji, na bijelom zidu. Takav izgled zida prekrasno se uklopio s drvenim detaljima u sobici kao što je Ikein Ivar koji je najdominantniji u sobi.”

uložite u dobar kist

“Za oslikavanje zida nisam koristila projektor. Kako sam vješta u crtanju (iako malo zakržljala) čudesni šumski svijet crtala sam iz glave, ali uz malu pomoć Pinteresta na kojem sam našla ideju o izgledu životinjica. Najpametniji savjeti koji mogu dati onome tko se odlučuje na oslikavanje zida- uložite u dobar kist! Dobar kist ima svoju cijenu, ali to je definitivno ulog koji će se isplatiti. Moj kist je bio nešto veći, okruglog oblika, duže dlake i završava u špicu. Odlično zadržava boju pa ga nisam morala svaki tren uranjati u boju.”

“Od boje sam koristila akril i to samo zato jer sam doma imala litru crnog akrila. Boja je brzosušeća, dovoljno gusta da se ne razlijeva, a dovoljno tekuća da se dobro nanosi na zid. Za ovaj zid sam potrošila možda decilitar i pol boje.”

prvo olovka, onda akrilne boje

“Svoju grubu skicu sam postepeno gradila na zidu. Bilo je tu mnogo improvizacije, a za to je potrebno i mnogo mnogo hrabrosti jer jednom kada započnete crtanje crnom bojom – nema nazad. Zato sam svoje likove prvo skicirala s olovkom na zid, a kasnije nanosila akril. Posao oslikavanja ovog murala trajao je oko 3 sata. Međutim, slikala sam 2 dana jer sam u jednom trenutku imala osjećaj da sam zapela. U takvim trenucima je najbolja odluka stati i maknuti se od zida. Idući dan ideje su same od sebe potekle i zid je bio završen u pola sata.”

Još nekoliko savjeta za sve one koji razmišljaju o ovom pothvatu

Samo hrabro i bez straha!

Uzmite si vremena jer ne mora sve biti gotovo u jednom danu.

Pripremite grubu skicu pa postepeno dodajte detalje.

Prigrlite greške jer one ne moraju biti problem. Gradite oko njih ili stvorite na tom mjestu nekog novog lika.

Ako niste sigurni koji zid oslikati- nekada se vodim time da je “glavni zid” onaj kojeg prvo vidite kada uđete u sobu.

Nadam se da sam vas potaknula da sami skupite hrabrosti za oslikavanje. Ako razmišljate o postavljanju tapeta ovo može biti jako dobra i jeftina alternativa. Za malo novaca možete urediti životni prostor i dobiti onaj wow efekt na kojem će vam svi zavidjeti!