Immortelle kao inspiracija u suradnji Lu Jakelić s brendom Sapunoteka

Immortelle je francuski izraz za cvijeće koje nikad ne vene – smilje.

U njemu se krije vječna ljepota, a upravo ono prati poznatu glazbenicu i kantautoricu Lu Jakelić kroz cijeli život. Od ranog djetinjstva koje je provela okružena poljima smilja u rodnoj Podravini pa do suradnje sa Sapunotekinim brendom prirodne kozmetike i prirodnih sastojaka, među kojima je i smilje.

Osim što Lu voli biljne mirise, a smilje smatra fascinantno ljekovitim, ona teži živjeti održiv način života te se prije dvije godine u potpunosti okrenula prirodnim i održivim proizvodima. Sve su to vrijednosti koje i Sapunoteka brend promovira još od 2009. godine kada je osnovana iz ljubavi prema prirodnim sastojcima na obalama Jadrana. Hladno prešana ulja i maslaci, pročišćena voda i prirodna eterična ulja su samo neki od njih. Mirišljavi Sapunotekini ručno rađeni proizvodi su etični, veganski i cruelty free, zaštićeni ekološki certificiranim konzervansom.

Održivost kao imperativ

U Sapunoteci jednaku pažnju posvećuju i ekološkom pakiranju, od prepoznatljivih aluminijskih tuba koje čuvaju proizvod od oksidacije i kontaminacije, a mogu se reciklirati neograničen broj puta bez gubitka kvalitete materijala, sve do recikliranog kartona kao sekundarne ambalaže.

S time se i Lu slaže te navodi: „Volim prirodnost u svemu, tako i u kozmetici. Stoga sam i odabrala Sapunotekine proizvode – da znam što stavljam na svoju kožu te da sastojci nisu nikome naudili. Pazim da su sastojci u svemu što koristim cruelty free i prirodni… Pokušavam živjeti održiv način života – smanjujem plastiku u svom domu, nosim sve u platnenim torbama, pijem vodu iz višekratne bočice već godinama, hranu motam u folije od voska (Pčelarko), educiram se, nastojim jesti plant based prehranu.“.

Slow living je životna vrijednost kojoj danas sve više težimo

Kada radiš ono što voliš, ne odvajaš posao od slobodnog vremena. Jer muzika i stvaralaštvo idu jedno uz drugo ruku pod ruku. Pa ipak Lu kaže da su joj u tom intenzivnom radnom okolišu glazbene industrije koja traži puno od tebe, pogotovo da uvijek imaš dobru energiju, mir i tišina nešto najvrjednije. Dok je prije bila noćni tip i koristila to vrijeme za učenje i pisanje, sve više postaje sklonija jutarnjim ritualima koji uključuju – jutarnju kavu, temeljitu njegu kože i vrijeme za sebe. U to su uključeni i trikovi poput masiranja lica jade rollerom od rozenkvarca, koji je inače odličan za poticanje cirkulacije, limfne drenaže lica i smanjenja „jutarnje napuhnutosti“. Osim toga Lu voli raditi jogu, meditirati ili naprosto slušati ptice na svom malom balkončiću.

Rekli bismo stoga da je i pravi predstavnik „slow movement-a“ koji propagira više uživanja u malim svakodnevnim stvarima. Ono što i sam Sapunotekin brend predstavlja.

Rituali u njezi kože

Njegu tijela i lica Lu voli provoditi uz Sapunotekine proizvode kao što su piling za lice i tijelo BHA 2%, dnevnu krema za lice za normalnu kožu ili losion za tijelo. Sve detalje otkriva u videu objavljenom na njenom Instagram kanalu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli LU☽ 27 singer•songwriter (@lu.jakelic)

Osim toga, kaže Lu kako se u njenoj torbici može uvijek naći balzam od kamilice za usne i Sapunotekina krema za ruke, dok bez kreme za zaštitu od sunca ne izlazi van iako pljuštala kiša.

Istovremeno nježna i snažna, autentična, jednostavna, prirodna, iskrena i svoja.

Lu Jakelić je poput Immortelle cvjetova – prirodne i vječne ljepote. Iz Sapunoteke poručuju da se vesele suradnji s Lu kao istinskim ambasadorom brenda.