što sve ponijeti na vikend putovanje s djecom?

što ponijeti na vikend putovanje

Što ponijeti na vikend putovanje s djecom? Donosimo vam par savjeta i popis stvari.

S ljepšim i toplijim vremenom, dolazi i želja za putovanjima, osobito nakon duge zime i svih restrikcija vezanih uz pandemiju. Pozitivna strana ove pandemijske godine je ta što sve više i više otkrivamo čari Lijepe naše, a vikendi su rezervirani za izlete.

Putovanja s djecom, osim pregršt pozitivnih aspekata, imaju i svoju izazovnu stranu, a jedna od njih je, složit će se mnogi, spremanje i pakiranje kofera. Sjećate se vremena prije djece kad ste se za put mogli spakirati doslovno večer prije? Sad je za to ipak potrebno malo više vremena, te još više dobre organizacije. I da ne zaboravimo na ono najbitnije – puno mjesta u autu! Jer ako ste imalo nalik nama, sigurno ćete ponijeti, za svaki slučaj, previše stvari za put – nikad se ne zna.

U nastavku vam donosimo par savjeta za uspješno pakiranje. Kako da se spremite lakše i brže, kako da ne zaboravite bitne stvari i naravno, kako da ne ponesete one stvari koje nećete niti izvaditi iz kofera.

Poseban popis za svako dijete

Imate li dvoje ili više djece to će spremanje za put biti kompliciranije, a vaša lista sve veća. Kako ne biste nešto zaboravili, ili kako biste se efikasnije i brže spremili, preporučamo da za svako dijete napravite poseban popis. Spremajte jedno po jedno dijete, stvari koje spremite prekrižite, a one koje morate spremiti netom prije polaska, označite nekim flomasterom u boji.

Posebna lista za prvu pomoć, putnu apoteku i toaletnu torbicu

Pripremite posebno sve ono što bi vam moglo biti potrebno ukoliko se dijete razboli ili ozlijedi. Što se tiče higijenskih potrepština, njih je najbolje potrpati u jednu veću toaletnu torbu. Tako ćete biti sigurni da nitko nije zaboravio svoju četkicu za zube.

Unaprijed pripremite odjevne kombinacije za djecu

Ovo je jedan vrlo koristan savjet na koji smo naišle na internetu, osobito ako se radi o kraćim putovanjima. Pripremite unaprijed odjevne kombinacije za svaki dan i spremite ih u vrećice sa zipom. Na svakoj vrećici možete napisati i ime djeteta, te dan. Uštedit će vam vrijeme odijevanja i kopanje po koferu. Vrlo praktično!

U videu pogledajte što je sve Sonja ponijela za svoja dva dječaka.

 

Ponesite vrećicu do dvije za prljavu robu

Ovo je nešto na što većina ljudi zaboravi, a zaista je potrebno!

Pripremite unaprijed torbu za plažu ili bazen

Ovo je super savjet koji će vam također uštediti vrijeme spremanja. Ako je u vaš vikend izlet uključen i odlazak na plažu ili bazen, ne bi bilo loše pripremiti unaprijed torbu za plažu sa svim potrebnim stvarima, od ručnika do kremica sa zaštitnim faktorom. U nju možete ubaciti i kupaće. Također, za to napravite poseban popis.

Ništa bez igračaka za djecu

Uključite djecu u pripremu za put te zajedno odaberite igračke koje žele ponijeti. Ukoliko se radi o vikend putovanju popis svedite na: 1 omiljenu igračku za spavanje, 1 igračku za igranje, 1 slikovnicu, pribor za crtanje, itd.

Pripremite posebno stvari za dan putovanja

Odjevne kombinacije pripremite večer prije. Unaprijed napravite listu svih snackova i hrane koju ćete konzumirati tijekom putovanja. U Lidlu možete naći vrlo praktična Lupilu pakiranja za kašice.

Razmislite unaprijed o putovanju u autu i pripremite stvari koje bi mogle zabaviti vašu djecu. Odlična stvar za to su organizatori u autu u koje možete staviti različite igračkice i gadgete, te koji su vama i vašoj djeci na dohvat ruke. Ako vaša djeca vole pogledati crtiće u vožnji, razmislite o nabavci držača za tablet.

Također pripremite jednu torbicu sa svim higijenskim potrepštinama kao što su vlažne maramice i pelene, a u nju možete ubaciti i dude, bočice, kremice i prvu pomoć.

što ponijeti na vikend putovanje

Ne trebate nužno sve ponijeti

Gotova svaka destinacija ima super ponudu tako da razmislite dobro trebate li baš sve ponijeti, ili neke stvari možete kupiti i tamo, ukoliko vam zatrebaju.

Zadnja provjera prije puta

Na sam dan puta provjerite dokumente, rezervacije, vremensku prognozu, punjače za mobitele i naravno, jeste li ugasili sve kućanske aparate! Također, zbog još uvijek aktualne situacije s pandemijom ne zaboravite ponijeti maske za lice te dezinfekcijske gelove.

Opustite se, uživajte i zajedno stvarajte najljepše uspomene.

 

Posebno za vas, pripremile smo popis, koji će vam olakšati spremanje za put s djecom. Preuzmite ga OVDJE!