Bluesun hotel Amor i naš odmor iz idile na otoku Braču

Bluesun hotel Amor

Ljeto nam se u obrisima pomalo vraća, temperature rastu, a nakon toliko vremena tapkanja na istom mjestu, svima su nam proradili crvići i želimo stisnuti pauzu i malo otputovati. Produženi vikend i smjer – otok Brač.

Supetar

Bluesun hotel Amor u Supetru

Na Braču sam bila u prolazu jedrilicom prije dosta godina, prije nego sam postala mama, i dojam je sasvim drugačiji sada u drugoj ulozi. Divno je vratiti se nekim mjestima malo zreliji, primijetiš neke nove detalje, stvoriš neke nove mentalne slike, gradiš sasvim drugačije uspomene, a one najslađe su s djecom. Kao mjesto s kojeg ćemo istraživati Brač, odabrali smo Supetar. Odličan stacionar na koje nakon putovanja autocestom, trajektom stižete kroz 45 minuta. I nakon toga nema duge vožnje. Do našeg Bluesun hotela Amor trebalo je 5 minuta autom od samog centra Supetra.

Bluesun hotel Amor

miris mora, jasmina i borove šume

Na samom ulazu u resort, osupnuo nas je miris jasmina, mora, borove šume i divne hortikulture koja plijeni svojom ljepotom. Smjestili smo se u sobu i odmah nakon toga zaputili u šetnju do plaže koja je od samog hotela udaljena svega par minuta ugodne šetnje kroz debeli hlad šume.

Bluesun hotel Amor

Bol i Zlatni rat

Kako su naši dani na odmoru izgledali? Sve smo mi svjesne da je uz malu djecu spontanost malo vjerojatna i rizična, tako da smo unaprijed planirali što ćemo taj dan raditi. Jutra smo uglavnom provodili istražujući otok, a da bi ga cijelog istražili, bilo bi nam potrebno vratiti se još nekoliko puta. Za prvi dan odabrali smo Bol i njegovu najpoznatiju plažu Zlatni rat.

Zlatni rat, Bol

domaći specijaliteti u Grill Gardenu

Neovisno o tome što nas je vrijeme zaista počastilo ugodnim temperaturama, more je bilo izrazito hladno, tako da nam nije preostalo ništa drugo nego uživati u vitaminu D i bacati kamenčiće. Bol je od Supetra udaljen nekakvih 30ak minuta vožnje, tako da bi djeca odspavala u autu na povratku prema hotelu. U hotelu smo doručkovali i večerali, a ručali smo po konobama na samom otoku. Posebno nas je oduševio Grill Garden, restoran sa svojim bazenom, otvorenom kuhinjom blizu koje smo se smjestili kako bismo uživali u pripremama tradicionalnih ribljih jela otoka. Ono što nas je dodatno oduševilo je to što je svo povrće iz vrta samog restorana.

Grill Garden

Za ljubitelje autohtonih konoba, toplo bih preporučila konobu Kopačina, u Donjem Humcu, te konobu Oliva gdje objedujete uz predivan pogled na Supetar.

Škrip i Muzej otoka Brača

Osim Bola, obišli smo i unutrašnjost otoka i mali, pitoreskni grad zvan Škrip. U Škripu vrijedi pogledati muzej otoka Brača, gdje nas je dočekala simpatična voditeljica koja je vrlo pristupačno i dječjim jezikom klincima ispričala zanimljive priče o gusarskim brodovima, povijesti otoka, ovčicama i vilama koje žive na otoku Braču. Znate koliko je zanimljivo pričala kada su je naša djeca oduševljeno odslušala punih pola sata, a pola sata je za trogodišnjaka i petogodišnjaka izrazito puno. 

Muzej otoka Brača

pješčana plaža Lovrećina

Na otoku smo otkrili i divnu pješčanu plažu zvanu Lovrećina, koja u predsezoni nije krcata turista i tu smo skupili hrabrost i okupati se. Pored same plaže prostire se divna livada makova.

plaža Lovrećina

Park prirode Sutivan

U našim istraživanjima smo otkrili i predivan park prirode Sutivan, gdje ima fantastičnog sadržaja i za djecu i za roditelje. Predivna priroda i divne životinje – pauni, nojevi, kozice i poniji, razne vrste ptica. Zamislite kako sjedite pod malom sjenicom, gledate svoju djecu kako se spuštaju niz tobogan ili skaču na trampolinu, a pored vas šeće paun s najljepšim perjem koje ste vidjeli. E to je park prirode Sutivan. Osim toga, u parku se možete spuštati niz zip line i to i roditelji i djeca, jer za klince je predviđen dječji zip line. Ovdje smo se vratili i idući dan.

Park prirode Sutivan

 

popodneva na hotelskom bazenu

Popodneva smo uglavnom provodili na hotelskom bazenu gdje bi konačno nas dvoje predahnuli uz kavu, a djeca se izmorila kupanjem i druženjem s drugim klincima. Hotelski bazen nije grijan, ali je voda dovoljno topla da se osvježite i otplivate. Osim velikog bazena, odmah pored je manji bazen za djecu. 

Bluesun hotel Amor

Kroz šetnice resorta, osim divne hortikulture koju sam odmah na početku spomenula, ima nekoliko parkića gdje se djeca mogu zabaviti, teniski teren i teren za boćanje. U svakom slučaju ima jako puno sadržaja i za odrasle i za malene, a Brač kao otok nama će ostati u divnom sjećanju, i rado ćemo mu se vratiti opet.