neodoljiva jesenska Lupilu kolekcija za bebe dolazi u Lidl

Foto: Pepper Atelier

Jesenska Lupilu kolekcija za bebe od mekanog i prozračnog pamuka dostupna je u Lidlovim trgovinama od 19. kolovoza. Također, pisale smo i o tome koliko je odjeće zaista potrebno za prve dane s bebom!

Iako smo još uvijek u ljetnom raspoloženju, rujan je pred vratima. Ne znamo za vas, ali nama rujan predstavlja novi početak, nove izazove u roditeljstvu i prilike za napredovanje. A priprema za novu sezonu pred nama obuhvaća i obnovu garderobe za naše klince koji rastu poput malih gljiva. Prije nego vam pokažemo novu divnu, jesensku Lupilu kolekciju dostupnu u Lidl trgovinama od 19.08., ispričat ćemo priču o tome kakav osjećaj odjeća za bebe stvara i koliko nam je zapravo odjeće za bebe potrebno.

Lupilu jesenska kolekcija

Sjetite se i sebe, prvo što smo počele gledati kada smo saznale da smo trudne su najslađe odjevne kombinacije za svoju bebu. Zamišljale smo svoje bebe u toj kombinaciji, koliko će neodoljivo izgledati, zamišljale smo prve osmijehe. Posebno smo birale kombinaciju u kojoj će beba ići doma iz bolnice i upravo tu kombinaciju znamo kako ćemo čuvati čitav život. Ima nešto u tim mekanim, pamučnim komadićem odjeće uz koji vežemo najvažnije trenutke svog života.

I onda konačno dođe to vrijeme kada polako krećemo gnijezditi se i pripremati sve za dolazak novog člana obitelji. Ali, kako odoljeti svim tim silnim kombinacijama koje nas oduševljavaju i koje želimo za svoju bebu?

Lupilu jesenska kolekcija

Kako se ne pretrpati s odjećom?

Pa evo jedan popis koliko čega vam je zapravo dovoljno.

Bebe rastu jako brzo, pogotovo u tih prvih godinu dana. Brzo rastu i istina, brzo zaprljaju svoju odjeću učestalim kakicama, bljuckanjem, a kada krene dohrana – da ne govorimo.

Kroz prvih 30 dana suživota s vašom bebom, ne treba vam puno. Taj period ste kod kuće, stoga vam je najnužnije i za sebe i za bebu odabrati udobne pidžamice i bodije koje ćete jednostavno presvući i tetra pelene. Sačuvajte budžet koji ste planirali odvojiti za bebu radije za period od 0-3 mjeseca. Zapravo, najbolji savjet bi bio da za vrijeme trudnoće nabavite samo najnužnije bodije i pidžamice, a kada beba dođe, same ćete vidjeti koliko brzo rastu i koje veličine će vašoj bebi odgovarati.

Kroz taj prvi period koji nazivamo babinje, dovoljne su vam 4 kombinacije najmanje veličine.

4-8 bodija bez rukava – zavisno o godišnjem dobu kada se beba rodi. Pritom obratite pažnju na to da otvor za glavu bude što jednostavniji kako bi i samo presvlačenje bebe bilo što jednostavnije. Važno je i da kopčanje bodija bude što lakše, a opet da beba ne može sama iščupati gumbić i staviti ga u usta. Prije par godina smo imale priliku posjetiti institut u Frankfurtu gdje se testira i odobrava Lupilu odjeća (sve o tome možete pročitati u ovom tekstu) i znamo da smo s tim odabirom sigurne.

4-8 pidžamica, realno to je najčešća odjeća koju beba nosi kroz prvih par mjeseci. Vjerujte nam kada vam kažemo kako će vam što jednostavnije kombinacije biti najisplativije i najčešće će ih vaša beba nositi. Opet, obzirom na brzinu kojom bebe rastu, dovoljno vam je maksimalno 8 pidžamica.

2 vreće za spavanje koje ćete naizmjenično koristiti, dok se jedna pere koristite drugu. A ako vaša beba ne podnosi spavanje u vreći, dovoljne su vam i 3 presvlake za krevetić koje ćete mijenjati.

1-3 jaknice i vestice na kopčanje. Svakako birajte jaknice na kopčanje sprijeda, ipak bebe najviše vremena provode ležeći, pa će vam biti jednostavnije presvlačenje u ovom slučaju.

Ono što najčešće nestaje od prvog dana rođenja pa sve do staračkih dana su – čarape. Rekla bismo samo zbog veličina, jer bebe brzo rastu, nemojte pretjerivati s količinama čarapa, a opet s druge strane, čarape nasumično nestaju. U šetnji, dok ih beba koprcanjem u kolicima skine sa stopala, pa jednostavno iskliznu na cestu za vrijeme šetnje, ili ih sama baci usputno u igri, a i ne zaboravite na najpoznatije čarapokradice koje žive u mašini za pranje rublja. Stavite obje čarape u pranje, a izvadite samo jednu. Dakle, čarapice su vam potrebne, rekle bismo 5 pari.

Ne zaboravite na kapice, opet pritom obratite pažnju na veličinu i na godišnje doba za kada vam kapice trebaju – tanje kroz jesen, deblje za zimu, s cuflekom i vezanjem za snijeg, pa opet tanje za proljeće i neizostavne sa širim obodom i zaštitom od sunca za ljeto. Koliko onda tih kapica? Smanjuje se broj kako beba raste. Za početak – 4 komada.

Na što sve trebate obratiti pažnju pri odabiru svih ovih komada?

Materijal – uvijek birajte pamuk – zato mi biramo Lupilu, jer njihova odjeća za bebe je od mekanog i prozračnog pamuka. Flis je ok izbor za zimske dane.

Zatvarači – što jednostavniji, a opet sigurni da ih beba ne može sama skinuti ili otvoriti.

Operite svu odjeću prije nego je počnete koristiti. Znamo, ovo je možda nepotreban savjet, ali neka se nađe! Nemojte koristiti omekšivače za odjeću za bebe. Iz zdravstvenih razloga, ali i ekoloških.

Nadamo se da smo vam donekle olakšale i s količinom i s prijedlogom dječje odjeće. I ne zaboravite, Lupilu jesenska kolekcija za bebe dostupna je u Lidl trgovinama od 19.08. 

kako izbjeći kaos kada dobijete bebu – SUPERMAME