Journée – dizajnersko putovanje Ane Tevšić Nauković

Kada vas naša najpoznatija produkt dizajnerica Ana Tevšić Nauković pozove na putovanje, koje je ona kreirala, odmah znate da će to biti nešto što oduzima dah.  A kada to putovanje zabilježi nepogrešivo oko fotografkinje Mateje Vrcković postaje jasno kako je pred nama jedno nježno kreativno stvaralaštvo.

Nakon mnogobrojnih nagrada i predivnih projekata Ana je odlučila svoju neiscrpnu kreativnu energiju usmjeriti na proizvod koji je za razliku od njenih dosadašnjih radova puno intimniji i puno bliži njenim stvaralačkim afinitetima.

Sunce i oblaci glavni su motivi nove Journée kolekcije nakita koju je ova nagrađivana dizajnerica osmislila i pripremila prije dvije godine i moramo priznati kako nas je dovoljno dugo ostavila da čekamo njen bajkoviti nakit.  Promišljajući o svakom detalju Ana je ostala vjerna svom minimalističkom identitetu, no u isto vrijeme dajući ovoj predivnoj kolekciji poseban potpis kojim i ona sama prelazi u neke nove sfere dizajna.

Journée ili u prijevodu dan, kolekcija je inspirirana procesom nastajanja te se sastoji od dvije mini kolekcije koje će zasigurno oduševiti sve ljubiteljice minimalističkog nakita. Sunce kolekcija sastoji se naušnica i ogrlice dok se Oblaci kolekcija sastoji od naušnica i prstena.

„Velika sam ljubiteljica stila 50ih, no isto tako moja je velika ljubav minimalizam i funkcionalnost. Kada sam odlučila dizajnirati Journée kolekciju htjela sam sve svoje zaljubljenosti prenijeti u jedan stilski moment ukrasa. Ukrasa koji u jednom dahu otkriva ono što sam ja i ono što ja vidim kao suptilni dodatak ženske ljepote. Materijal koji sam koristila je srebro u mat pozlati i s njim sam dobila slobodu i mekoću izrade koju sam htjela postići pogotovo kod kompleta u obliku oblaka“ objasnila nam je Ana te dodala kako je sav nakit ručni rad još jedne divne žene, Mateje Matić, koja je svoj talent u  izradi i obradi nakita pretočila u ovu divnu kolekciju.

Motive cijele Journée kolekcije, sunce i oblake,  Ana često koristi u u izlogu svog šarmantnog studija u centru Zagreba. Njen studij već je nekoliko godina nezaobilazan kutak za sve ljubitelje product dizajna, ali i za sve ljubitelje vizualnog identiteta koji ova posebna dizajnerica njeguje kroz svoje stvaralaštvo.

Limitirana Journée kolekcija nakita biti će dostupna isključivo na https://atn.la/

Fotografije : Mateja Vrcković

Model : Ana Tevšić Nauković