sve što trebate znati prije i nakon posvojenja djeteta saznajte u novoj epizodi podcasta!

posvojenje
pexels.com

U novoj epizodi podcasta Iskreno o majčinstvu ugostile smo Vlastu Grgec-Petroci, magistru socijalnog rada, obiteljsku psihoterapeutkinju i voditeljicu edukacija iz područja posvojenja i odgovornog roditeljstva. Vlasta Grgec Petroci osnivačica je udruge “Na drugi način” te idejna začetnica i jedna od autorica i voditeljica programa “Edukacija i priprema (potencijalnih) posvojitelja – Škola za posvojitelje” koji se u Hrvatskoj provodi od 2005. godine. Rad udruge „Na drugi način“ financijski podržava Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Ministarstvo rada, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

“Biti posvojen znači živjeti jednako dobro kao u biološkoj obitelji”, Vlasta Grgec Petroci

Pridružila nam se i Luce Čakalić, koja je i sama prošla kroz obuku Škole za posvojitelje, a danas je majka jednog dječaka – s nama je podijelila svoju iskrenu priču o posvojenju. Otkrila nam je na koji je način svom sinu rekla da je posvojen, koja su najčešća pitanja koja joj postavlja, kako ona na njih odgovara te što je to “Dođidan”.

U ovoj smo epizodi razbile neke od mitova koji se vežu uz sam proces posvojenja u Hrvatskoj no popričale smo i o cijelom postupku i uvjetima posvojenja. Saznajte koji su benefiti Škole za posvojenje, na koje sve izazove, prepreke i poteškoće nailaze posvojitelji, što biste sve trebali znati prije i nakon posvojenja te koliko je bitna iskrena komunikacija s djetetom.

 

Zahvaljujući različitim humanitarnim akcijama, lijepo je znati da mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi nisu potpuno prepušteni sami sebi i da postoje oni koji misle na njih i njihovu budućnost. Upravo je Domestos novom kampanjom odlučio pokazati da NISU SAMI. Povezali su se s humanitarnom akcijom „Korak u život“ koja od 2008. godine prikuplja sredstva za stipendiranje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, koji zbog zakonskih ograničenja napuštaju udomiteljske obitelji i domove nakon stjecanja punoljetnosti, a nemaju potrebna sredstva za daljnje školovanje te donirali 192 000 kuna čime su pomogli pokriti troškove dvije studentske stipendije u razdoblju od pet godina.

Ovim putem želimo pozvati i naše čitatelje da se priključe akciji. Kako?

Na svakom Domestos Pine thick bleach 750 ml proizvodu pronaći ćete poseban kod. Skeniranjem koda svatko može donirati iznos koji želi kako bi se mladima bez roditeljske skrbi omogućile stipendije za fakultet. Donirati se može brzo i jednostavno putem mobilnog bankarstva. Više informacija potražite na OVDJE.

 

Novu epizodu podcasta pogledajte na našem You Tube kanalu:

Ili poslušajte putem aplikacija za slušanje podcasta: