isprobale smo novi Philips SpeedPro Max Aqua 8000 series štapni usisavač – vrijeme je za novu recenziju

bežični štapni usisavač

Bežični štapni usisavač Philips SpeedPro Max Aqua 8000 series – recenzija.

Nedavno smo razgovarale otvoreno i iskreno o svim nevidljivim poslovima i teretima majčinstva, a jedan od njih je definitivno i održavanje doma. O tome kako sebi olakšati i prenijeti dio tereta na svog partnera, tražiti pomoć i olakšati si, još ćemo pisati, a sada želimo podijeliti našu recenziju novog kućnog pomagača koji će doprinijeti lakšem i bržem održavanju doma čistim.

Ovu recenziju možete pročitati zajedno sa svojim partnerom, pa neka to bude prvi korak u ravnopravnoj raspodijeli kućanskih poslova.

O Philipsovom štapnom usisavaču SpeedPro Max Aqua koji istodobno pere i usisava, već smo pisale i podijelile s vama naš dojam. Gotovo godinu dana kasnije, i dalje smo zadovoljne, ali je Philips odlučio unaprijediti štapni usisavač i još više olakšati njegovo korištenje, a mi smo dobile priliku isprobati i ovaj novi model i s vama podijeliti naše iskustvo.

Za početak, da vas upoznamo, ovo je Philipsov štapni, bežični usisavač Aqua Plus serije 8000.

Što sve nudi Philips SpeedPro Max Aqua 8000 series?

Radi se o modelu štapnog, bežičnog usisavača koji istodobno usisava i pere. Obzirom na to kako uz malu djecu usisavamo i peremo podove češće nego što to inače radimo, ovaj model definitivno olakšava proces održavanja doma urednim. Osobno, lakše mi je funkcionirati u urednom i organiziranom prostoru, što je popriličan izazov i za mene samu, ali i za moju djecu koja prljavim ručicama ostavljaju svoje potpise po čitavom stanu.

Osim toga, koliko puta ste se ponadale da su klinci pojeli sve s tanjura, da bi poslije obroka pogledali na pod i pronašli trećinu ručka ispod stola?

Što na to reći, osim se nasmijati jer u njima i njihovim postupcima prepoznam sebe u tim godinama. A u sebi prepoznam svoju mamu, samo što ona nije imala ovakav usisavač da joj ubrza i olakša čišćenje.

Pa krenimo redom, što sve dobijete kupovinom ovog usisavača?

U kutiji vam na kućnu adresu stiže glavni dio usisavača gdje je i sam spremnik i na koji se slažu svi nastavci. Uz glavni dio, dolazi i standardna usisna cijev na koju se stavlja nastavak s led svijetlom za klasično usisavanje koji savršeno otkriva koliko zapravo prašine u stanu ima. Ovaj dio je posebno dobar i zanimljiv za otkrivanje skrivenih čarapica i igračaka koje se čudnovato sakriju pod kaučem, ispod kreveta i u najskrovitijim dijelovima doma.

Odmah ću napomenuti kako je izrazito jednostavno očistiti rotirajuću četku ovog nastavka za klasično usisavanje, doslovno je vadite jednim klikom.

Ono što je novitet kod ovog modela Philipsovog štapnog, bežičnog usisavača je novi nastavak – produženo crijevo na koje se spoji dugački nastavak za uske površine. Idealan način kako konačno usisati one najuže utore u samom kauču. Osim toga, ovo produženo crijevo osjetno olakšava baratanje samim usisavačem.

Prednost Philipsovih štapnih usisavača je upravo to što oni istodobno i usisavaju i peru podove. Tako je kod ovog modela iz serije 8000, novost što ima i novi usisni nastavak Aqua, koji je, za razliku od dosadašnjih modela, još prilagodljiviji i učinkovitiji. A to je zato jer se usisni, aqua nastavak savija kako bi pametno automatski prilagodio usisnu snagu tamo gdje je potrebno,upotrebljavajući dva usisna kanala – jedan s prednje, a drugi sa stražnje strane. Oba usisna kanala imaju cik-cak dizajn i distribuciju vode kako bi se maksimalno povećala učinkovitost.

Što točno to znači za nas, roditelje? To znači da će se brže oprati i obrisati sva nečistoća koja se magično stvara u domovima s malom djecom.

U Aqua nastavak nalijete vode, stavite krpicu (a u paketu dobijete 2), položite na pod i magnetno spojite na usisni nastavak. Kada završite s pranjem, posudu ispraznite i isperite, a krpicu jednostavno stavite u pranje. Osim toga, ako želite dezinficirati podove, u plastični nastavak gdje ulijevate vodu, stavite par kapi sredstva za čišćenje podova kako biste uklonili nepoželjne bakterije s podova svog doma.

Osobno to radim jednom tjedno, obzirom da moji dječaci uredno utrče u blatnjavim i prljavim čizmicama iz vrtića, neovisno o mojim konstantnim ponavljanjima da se prvo izuju prije nego ulete u boravak. Toliko o nevidljivom majčinstvu.

Osim toga, u kutiji dolaze i standardni nastavci za usisavanje, poput onog za prašinu u kutovima sobe, te nastavak za usisavanje fotelja, kauča, madraca. Ovaj dio je posebno drag našim jačim polovicama, za usisavanje njihovih limenih ljubimaca. Kažu mi neki od vas kako je ovaj nastavak s rotirajućom četkom spas i za dlačice onih dlakavih članova naših obitelji. Da se razumijemo, mislim na kućne ljubimce.

Od ostalih karakteristika Philips SpeedPro Max Aqua 8000 series štapnog usisavača, lagan je za korištenje, uspijeva se zavući ispod kauča, spremnik za prašinu može skupiti do 0.6 litara prašine. Baterija mu se puni 4-5 sati, a usisa s jednim punjenjem i dom od 130 kvadrata, odnosno baterija traje 80 minuta rada.

Od dodatnog sadržaja tu je dodatan filter s funkcijom trostruke filtracije, čime čuva dugotrajnost samog usisavača.

Prije nego privedem ovu recenziju kraju, još moram spomenuti kako je punjač magnetni, što je dodatna zanimljiva karakteristika i kod ovog i prethodnog modela Philipsovog Speedpro max Aqua usisavača.

Zaključak je kako svakoj obitelji treba ovakav kućni pomagač, koji je jednostavan za korištenje, a još važnije – koji napravi svoj posao kvalitetno – a to je da očisti dom i održava ga urednim.

Od 14.11 do 21.11 omogućile smo ti u suradnji s Philipsom 10% popusta na Philips štapni usisavač.

Iskoristi kod supermame10 u trgovinama eKupi, Svijet Medija i Sancta Domenica.

Sve ostale informacije o usisavaču potražite na OVOM LINKU.

Fotografije: Pepper Atelier