kako se pripremiti za kupnju božićnih igračaka u Lidlu?

božićne igračke u Lidlu

Polako ulazimo u onaj najčarobniji period godine, dućani se pune raznoraznim blagdanskim ukrasima, a Mariah Carey se, kako ono kaže simpatični citat, upravo odleđuje dok ovo čitate, All I Want For Christmas Is You uskoro će se neumorno puštati na svakoj radijskoj stanici. Neki su jedva čekali da prođe blagdan Svih Svetih kako bi imali opravdanje za izvaditi prve božićne dekoracije, no nama roditeljima zeleno svijetlo za božićne pripreme stiže s Lidlovim katalogom i to ne bilo kakvim.

Lidlov katalog s najljepšim božićnim igračkama označava za mnoge od nas početak blagdanske čarolije.

Ne znamo za vas, ali priprema za kupnju igračaka u Lidlu, kod nas polako postaje dio božićne tradicije. Više ne započinjemo pripreme za Božić pitanjem „što ćemo kuhati?“ ili „koliko vrsta kolača ćemo ispeći“, već onim „koje ćemo igračke kupiti klincima u Lidlu?“.

A kad je priprema za kupovinu Lidlovih igračaka u pitanju, tu već imamo poprilično iskustva, pa smo s vama odlučile podijeliti par provjerenih taktika koje su se kod nas pokazale kao najbolje.

Priprema za kupovinu božićnih igračaka u Lidlu vrlo je slična pripremi za svako sportsko natjecanje i zato ju morate shvatiti vrlo ozbiljno.

Kad bi ju već trebali usporediti s nekim sportom to bi bila definitivno atletika jer je u sam proces kupovine uključeno nekoliko disciplina – brzo hodanje, utrka na kratke pruge, skok u dalj i bacanje kugle (u našem slučaju dodavanje igračkama). Kao i nakon svakog sporta na kraju je vrlo bitan oporavak, no krenimo redom.

Priprema

  1. Napraviti strateški plan ovih dana bit će vaš glavni zadatak. Nekoliko dana prije same kupovine dobro proučite Lidlov katalog s igračkama. Označite koje su vam igračke prioritet. Naša lista izgleda otprilike ovako – igračke za djecu, igračke za ostatak djece u obitelji, igračke za djecu od prijatelja i igračke za humanitarno darivanje.
  2. Pošto uvijek preferiramo timske sportove, osobito kad je kupovina u pitanju, s prijateljicama u WhatsApp grupi dogovorite u koji ćete Lidl otići u kupovinu.
  3. Ako imate vremena otiđite par dana prije do izabranog Lidla, izračunajte kolika je udaljenost u slučaju jutarnje gužve, koliko ima mjesta na parkingu i gdje se točno nalazi odjel s igračkama. Ovakve sitnice uštedjet će vam vrijeme na sam dan kupovine.
  4. Započnite jutra s laganim istezanjem i nekoliko krugova oko kuće kako bi ste na dan D bili u vrhunskoj formi. Ukoliko vodite partnera, poželjno bi bilo, da poradi malo na bicepsima.
  5. Provjerite opremu. Bitno je da ste obučeni udobno i da vas ništa ne sputava.
  6. Razmislite gdje ćete sakriti sve te igračke do Božića.

Dan prije kupovine

  1. Napravite dobar raspored kako sutradan ne biste kasnili.
  2. Ako treba navijte sve budilice u kući, iako znamo da su najbolja budilica upravo vaša djeca.
  3. Pripremite odjeću i stvari za vrtić i školu kako ujutro ne biste gubili vrijeme i kako ne bi bilo kašnjenja zbog tih sitnica.
  4. Također, pripremite i svoju odjeću.
  5. Pokušajte se previše ne umarati jer morate čuvati snagu za sutra. Par laganih rastezanja biti će sasvim dovoljno.
  6. Naspavajte se. Koncentracija je jako bitna za dan D.
  7. Oslobodite prtljažnik auta od svih suvišnih stvari.

Dan kupovine – od 11. studenog igračke su dostupne u Lidlu

  1. Buđenje i oblačenje – vrijeme je za doručak i kavu s puno kofeina.
  2. Zagrijavanje (sprječava povrede kod intenzivnih napora). Ubacite par jumping jacksa, čučnjeva i sklekova. Dobro se rastegnite.
  3. Nakon što ste odvezli djecu u vrtić, ako sve ide prema planu, doći ćete na vrijeme do željene destinacije. Na vrijeme znači – nekoliko minuta prije otvaranja odabrane Lidl trgovine.
  4. Priprema, pozor…8.00 Start! Kreće vaša prva disciplina – utrka na kratke pruge odnosno do ulaza u trgovinu. Disciplina pomoću koje ćete izbjeći gužvu i dobiti prednost u potrazi za vašim željenim igračkama.
  5. Sljedeća disciplina je – brzo hodanje između redova jer treba za svaki slučaj baciti oko i na Lidlove Deluxe proizvode i začine za gin tonic jer – blagdani stižu.
  6. Zadnje dvije discipline taktike su za izvući živu glavu iz gužve koja se dosad već poprilično stvorila. Skok u dalj jer se netko naravno predomislio pa je ugledavši nešto drugo ostavio pakiranje igračke nasred prolaza. I bacanje kugle u dalj, u našem slučaju dodavanje igračaka kad prijateljica u redu nasuprot tvojem nađe baš ono što si ti tražila i obratno.
  7. Čestitamo, uspješno ste izabrali željene igračke, ali to nije kraj. Vraćamo se na brzo hodanje do blagajne sa usputnim bacanjem vlažnih maramica u košaru (njih nikada dosta!) i stajanje u redu. Izdržite još malo. Vaš zasluženi oporavak stiže uskoro.

Nakon kupovine

  1. Nakon svakog napornog treninga važan je dobar oporavak stoga je potrebno pripaziti na pića i hranu koja će vam vratiti snagu.
  2. Zavalite se udobno u fotelju i okrijepite after workout gin tonicom i usput nazdravite uspješnoj kupovini. Zasladite se i Deluxe premium tortom od panna cotte i breskve, sigurno vam je od silnog napora pao šećer.
  3. Divite se još malo svim tim divnim igračkama koje će razveseliti vaše klince, a onda ih spremite na sigurno mjesto. Djed Božićnjak bit će vam zahvalan što ste mu i ove godine olakšali ne tako lak posao.

Fotografije: Pepper Atelier