što tvoj omiljeni okus sladoleda govori o tebi?

foto: Ana Surač, Studio Soo

Iako volimo jesti sladoled kroz cijelu godinu, ljeto nam je najdraže doba za ovu osvježavajuću slasticu. Poznata izreka kaže„Ono si što jedeš“ pa je logično i da naši omiljeni okusi sladoleda mogu otkriti i ponešto o našoj osobnosti. Upravo nam je to i potvrdilo jedno američko istraživanje na koje smo nedavno naišle i odlučile smo podijeliti ga s vama. Ako ste jedni od onih koji izabiru uvijek iste okuse – možda je vrijeme da otkrijete što to zapravo znači. Svakako nam javite ima li istine u ovome!

Vodeni sladoled, Lidl

Sladoled kao asocijacija na bezbrižne dane

Psiholog Greg Tucker proveo je više od 20 godina surađujući s poznatim prehrambenim brendovima i multikompanijama istražujući psihologiju okusa, uključujući i one omiljenih nam sladoleda. Otkrio je kako konzumacija sladoleda djeluje umirujuće na većinu osoba jer ih podsjeća na sretne uspomene iz djetinjstva. „”Sladoled spada u namirnice koje u nama bude sreću. U tako emocionalno bogatom okruženju u kojem živimo ne bismo trebali biti iznenađeni činjenicom kako okusi sladoleda koje biramo otkrivaju dosta toga o našem raspoloženju i osobnosti.”, govori Greg i objašnjava kako je sladoled jedna od rijetkih urođenih preferencija okusa s kojom se mi, kao ljudi, rađamo. Mlijeko, kao  osnovni sastojak gotovo svakog sladoleda, djeluje umirujuće i ima vrlo sličan efekt kao kad bebe piju majčino mlijeko.

Gelotelli sladoledi, Lidl

Koji je tvoj omiljeni okus? Čokolada, vanilija ili si više voćni tip?

Vanilija – idealist

Osobe koje vole vaniliju vole sigurnost i više su kućni tipovi. To su pouzdane osobe koje ne vole riskirati niti se pretjerano uzbuđivati. Jedenje sladoleda za njih je trenutak potpunog opuštanja koji će im pomoći da se smire i relaksiraju. Vrlo često su introverti.

Gelotelli hrskavi kornet, Lidl

Čokolada  – senzualisti

Osobe koje biraju čokoladu vole avanture i uzbuđenja. Hedonisti su koji znaju kako uživati, osobito u finom sladoledu. Šarmantni, živahni i skloni flertovanju.

Jagoda – vječno zaigrani

Osobe koje biraju jagodu vole obitelj, ljeto, sunce i sve što ih podsjeća na djetinjstvo. Zaigrani, optimistični i pomalo naivni, upravo su oni koji ljeti najviše uživaju u sladoledu.

Lješnjak – naturalisti

Lješnjak je omiljeni okus onih koji su vezani uz prirodu. To su najčešće jako iskrene i nezahtjevne osobe.

Gelatelli vodeni sladoled, Lidl

Pistacija – sofisticirani

Profinjene i modno osviještene osobe uvijek sa stilom biraju ovaj okus. Također, ovo je okus koji ne podsjeća toliko na djetinjstvo nego je više vezan uz otkrivanje i istraživanje novih okusa.

Kokos  – avanturisti

Osobe koje biraju kokos obično su avanturistički tipovi koji vole daleka putovanja.

Slatka ljetna osvježenja, Lidl

Kava – pesimisti

Greg kaže da okus kave biraju oni koji znaju da sladoled od kave nikad neće biti okusa kao prava kava, ali takve su osobe već spremne na razočaranje. Mudre, ali poprilično pesimistične.

Menta s komadićima čokolade

Baš kao što su i sastojci ovog sladoleda potpuno različiti, ali opet idu tako savršeno zajedno, takva je i osobnost onih koji ga odabiru. Aktivni su i puni energije, ali s vremena na vrijeme vole stati i uživati u lijepim stvarima i trenutcima.

Vodeni sladoled, Lidl

A koji je tvoj najdraži okus?

Potraži slatka, ljetna osvježenja u Lidlu od ponedjeljka i uživaj.