hrvatski brend MINAMI ima prvu blagdansku kolekciju za mame i djevojčice

U ulozi zaštitnog lica kolekcije našla se glumica kazališta Kerempuh, Mirela Videk Hranjec

Hrvatski brend MINAMI pokrenut je tijekom prvog lockdown-a 2020. godine kao brend za djevojčice. Od tada je brzo rastao, a njegova osnivačica Željka Šafran u međuvremenu je kreirala i uniseks komade za dječake i djevojčice, kao i komade za mame. I ove sezone brend ima nešto novo, a to je prva blagdanska kolekcija za mame i djevojčice koja donosi i prve kapute.

Nova mini kolekcija sadrži tri odlična modela kaputa izrađena od kvalitetne vune, jedan crveni, jedan crni i jedan u kombinaciji sivog kariranog uzorka i tamnoplave boje. Tu je i novo izdanje praktične MINAMI torbe. Torba ovaj put dolazi u crnoj varijanti, ima držač za prostirku za vježbanje i pretinac za bocu što je čini vrlo praktičnom i idealnom za mame. Dakako, blagdanska kolekcija ne bi bila tako zabavna da u njoj nema malo štrasa kako za djevojčice tako i za mame koje na blagdanske zabave sada mogu u matching kombinacijama.

Blagdanska MINAMI kolekcija donosi i zimsku verziju majica s ilustracijama Maje Đurđević Janković poznatije kao Mrvica Mrvulja, a koje smo već vidjeli u ljetnoj kolekciji. Majice dolaze u dječjim veličinama (92-146) i ženskim veličinama (od XS do L), a izrađene su od finog pamuka ugodnog za kožu svih dobi. A tu su i preslatke kragne koje klinke obožavaju, a koje je osnivačica brenda kreirala od ostataka čipke koju skuplja već godinama kako bi izbjegla prekomjernu proizvodnju i stvaranje dodatnog otpada.

Iz istog razloga, svi MINAMI komadi izrađuju se po narudžbi u maloj radioni u Hrvatskom zagorju, a cijelu kolekciju možete pogledati i naručiti putem Instagrama.

Fotografija: Luka Smuk
Modeli: Mina Mrkoci i Mirela Videk Hranjec