snažan i inspirativan – vani je novi broj Supermame Magazina!

Snažan i inspirativan novi broj magazina Supermame!

Kad smo pokrenule zajednicu Supermama najvažniji cilj nam je bio – osnaživanje drugih žena i rušenje tabua vezanih uz majčinstvo. Kao novopečene majke susretale smo se s različitim predrasudama i osuđivanjem, s nerazumijevanjem okoline i nepravednostima patrijarhalnog društva.

Želja da se tome odupremo je bila sve veća i veća, a mi smo bile sve glasnije i glasnije.

Iako je veliki put pred svima nama, zajedno i malim koracima možemo napraviti velike promjene. Ili kako kaže ona poznata fraza: “Odgajajmo naše djevojčice da umjesto kuće, spremaju revolucije!”.

Upravo je zato novi broj magazina posvećen važnim temama.

Kome je još potreban feminizam pisala je Tereza Marković Omrčen. Mogu li žene imati sve i pod koju cijenu pita se Ivka Armanda Todorović u svojoj novoj kolumni iskreno progovarajući o svom iskustvu. Sara Novak razbila je mitova koji se vežu uz razvedena žene, a Ana Vladusic pisala je o krizi srednjih godina.

Nekoliko žena podijelilo je svoje iskrene priče i predrasude s kojima su se susretale kroz život.

Ovaj put imamo jednu važnu rubriku posvećenu ženama koje rade promjene u kojoj donosimo priče žena koje se zalažu za ženska prava i osnažuju žene.

U Magazinu smo tako ugostile Dianu Kobas Dešković, predsjednicu Instituta Zaposlena mama i kreatoricu Mamforce Standarda, nastalog iz osobnog iskustva i kao odgovor na probleme s kojima se susreću ponajprije zaposlene majke i žene, a koji ujedno pomaže organizacijama da budu uspješnije.

Pročitajte i inspirativan intervju s Jasminom Hadelom, vlasnicom Centra za rani razvoj u djetinjstvu, stručnjakinjom za roditeljstvo i majkom troje djece – dva dječaka i jedne djevojčice.

S Anamarijom Tkalčec iz Centra CESI popričale smo o njihovoj nedavnoj važnoj kampanji protiv diskriminacije žena na radnome mjestu Nije u redu u uredu. A u sklopu intervjua donosimo i anonimne ispovijesti žena koje su zbog majčinstva bile diskriminirane ili degradirane na radnom mjestu.

Ovaj put imamo i rubriku posvećenu očevima. Pročitajte intervju s jednim od rijetkih hrvatskih tata blogera – Aleksandrom Jovanovićem i iskustva očeva koji su bili na rodiljnom dopustu.

Za kraj, Danijela Miklec, u rubrici Book Club donosi osvrt na knjigu Ženski povratak sebi autorice Natalie de Barbaro.

Naslovnicu krasi supermama Petra Ninčević. Fotografija – Ivan Črepić Chum.

Magazin možete preuzeti besplatnom prijavom na Supermame newsletter OVDJE. Nakon prijave dobit ćete mail s porukom dobrodošlice i linkom za download magazina.