je li tko preživio retrogradni Merkur?

unsplash.com

Taman kad je Merkur odustao od maltretiranja dobrih i dragih ljudi stigao je, čini mi se – Saturn. Zadnjih me mjesec dana Merkurić samljeo kao papar, sad sam laka i prozračna. Sve što sam pokušavala napraviti bilo bi toliko komplicirano da sam imala osjećaj da će mi svaki novi dan biti sve teži i križala sam dane na kalendaru do trena kad će sve to prestati, a Merkur otići na spavanje. Naravno da on nije želio oprati zubiće i lijepo sam zaspati nego je vrištao i plakao, pregovarao pa onda tražio jesti, piti i na kraju imao začepljen nos, kakalo mu se i birao je priču nekoliko puta. Nisam neki veliki pobornik horoskopa, ali sam ove godine zaista potvrdila da se Vodenjaci imaju razloga plašiti Merkura više nego svog umornog djeteta. Velike stvari koje sam započela u tom razdoblju nisam uspjela realizirati jer je trebao barem još jedan pečat pa je do tada istekao barem jedan prethodno podastrt pečat i tako u krug. Neke su se stvari koje sam dugo pripremala slomile u tisuću komadića na način da nisam sigurna hoću li uopće imati volje sakupljati ih.

Valjda je tako moralo biti. Puno truda i volje, ali pišanje u vjetar. Tko sam ja uopće da preispitujem moćne planetarne sile?

I onda naiđem na to da je Saturn opak baš prema – Vodenjacima. Ma daj, pravo iznenađenje?!  Jel’ to neki klub obožavatelja mog horoskopskog znaka negdje među oblacima? Mislim da mi baš godi. Barem imam neko odraslo društvo kojem sam zanimljiva. Sve treba gledati s pozitivne strane. Saturn navodno pomaže u prihvaćanju i olakšava nam živote rješavajući sve stvari iz prošlosti. Ne znam zna li brisati prašinu i sortirati prerasle majice, hlače i jednom nošene zimske kombinezone, to bi mi baš dobro došlo. Evo, popuštam i prihvaćam – sve.

Prihvaćam da: nemam vremena provjeriti jesam li zaflekana prije izlaska iz kuće, bacam hranu jer sam u hladnjaku pronašla različite zanimljive gljivaste organizme, zaboravljam rođendane svojih najbližih, pokušavam dijete naučiti sve o životu, a da pri tome sama nemam o njemu pojma. Prihvaćam da radim tipfelere, brzopleta sam i impulzivna, rijetko pokazujem osjećaje i bježim od intenzivnih veza, volim izmišljati i utonuti u svijet priča, mrzim gužve i vjerujem u pozitivno razmišljanje, ali ga ne znam koristiti. Prihvaćam sve i baš sam si super takva, treba truda oko toga da se zaflekaš ili napraviš tipfeler, a meni ide!

Hiperinflacija, korona, Ukrajina, Mars, Saturn, Merkur, susjedi, bivši, šefovi, policija, vlastita djeca – ako to itko na planetu uspije preživjeti bit će to žohari, vilinski konjici i mame.

naučiti uzimati najveća je vještina nas poslušnih, uslužnih i uvijek nasmiješenih – SUPERMAME

DANIJELA Mama, učiteljica, kolumnistica, voditeljica projekta tješilice za bebe Bezabu i projekta Fora priča.