što vaša djeca nose za užinu u školu?

užina za školu

Užina za školu – donosimo par ideja koje će oduševit vaše školarce!

Prvi tjedan škole je iza nas. Uzbuđenje se pomalo smiruje, klinci postaju sve svjesniji kako je to sada njihova nova obaveza, a mi roditelji dolazimo do daha, dok tijelo ne dođe u kondiciju sa svim obavezama, ostavljanjem i skupljanjem malaca iz škole i vrtića.

Taj prvi tjedan škole, usporedile bismo s vožnjom na prvi izlet i onim osjećajem gladi čim sjedneš u autobus. Otvaraš svoju kutijicu s hranom i gledaš što su ti mama i tata pripremili, bacaš malo pogled na tuđe kutijice i razmišljaš jesi li zadovoljan odabirom ili ne.

Iako naši prvašići imaju užinu u školi, već nakon drugog dana su nas naši maleni dočekali s pitanjem zašto nemaju kutijicu s hranom. Sasvim neočekivano pitanje, nakon sasvim drugačijeg funkcioniranja u vrtiću.

Dale smo si truda istražiti što točno mame spremaju za jednu užinu u školi. Iako klinci pretežno žele da im kutijica bude ispunjena slatkišima, ipak želimo paziti na to da, osim slatkiša, u toj kutijici bude i drugih, manje atraktivnih, ali zdravijih namirnica.

Računale smo na činjenicu kako klinci manje-više sve žele isprobati kada su u novom prostoru, osobito sa svojim prijateljima, pa treba iskoristiti tu priliku i u kutijicu iznenađenja ubaciti sve varijante.

I one koje će razveseliti nas, a biti zdrave za njih, one kojima će se počastiti i ostatak ekipe iz razreda i one koje će izmamiti osmijeh na lice tim malim ljubiteljima slatkiša.

Nastojimo da u svakoj posudici bude što šarenije, kako bismo izmamile osmijeh na lice našim malim školarcima.

Popriličan opus zanimljivih „snackova“ pronašle smo u Lidlu ovog četvrtka, pod nazivom kratki školski predah. Sir u obliku svinjice, šunkica u obliku medvjedića, mini pakiranja jogurta, musli prutići, mix mini žitarica za doručak i neodoljivi ruksak sa slatkišima u kojem klinci mogu nositi svoje posudice s hranom.

Ubacite im mala, slatka pakiranja krekera i sira, sendviča i uz to grožđa, banane, jabuke, mini rajčice ili svježe krastavce za prigristi, garantiramo da će se kutijice doma vratiti prazne.

Sadržaj nastao u suradnji s Lidl Hrvatska.

Fotografije: Emilija Lasić Črepić