predstava o autizmu “Semafor” uskoro u Zagrebu!

Predstava “Semafor 4.11.2022. u kazalištu Vidra, u 20h.

“SEMAFOR” je priča o raspadanju te ponovnom sastavljanju jedne obitelji koja saznaje kako njihov član, najmlađi sin Vigo, ima poremećaj u spektru autizma. Cijelu priču ispričat će vam Vigova sestra Mila i to u policijskoj stanici, a kroz predstavu ćete saznati zašto je Mila tamo završila te na koji  su način povezani ona, brat i semafor.

Ova predstava želi publiku uvući u Vigov svijet, pokazati gledateljima što se događa tom mladiću u glavi, zašto reagira na sebi svojstven način te zašto mu je tako teško prilagoditi se društvenim normama. Ovom predstavom želi se maknuti stigma s autizma te pokazati zašto svi trebamo njegovati ono nešto drugačije u sebi.
Režiju potpisuje Peđa Gvozdić, asistentica redatelja je Maja Huber, koja je ujedno radila i na pokretu. Tekst je napisala Petra Cicvarić.

Glazba:  Damir Šimunović,

Kostimograf: Morana Petrović,

Scenograf: Ivan Botički.

Glume: Andro Damiš, Ana Šantar, Peđa Gvozdić, Petra Cicvarić, Vanja Gvozdić, Nino Pavleković, Nikola Nedoć, Lovorka Trdin.

Predstava je nastala uz savjetovanje i veliku podršku udruge Frendofon iz Karlovca. Frendofon se bavi inkluzijom djece i mladih s teškoćama u razvoju organiziranjem inkluzivnih evenata kojima se želi educirati društvo te pokazati kako prihvatiti “različitosti” sa svim njihovim potencijalima.