kako stvoriti čaroliju Božića? jedini vodič za mame koji će vam trebati ovih blagdana

Da su mame stvarateljice Božićne čarolije, svi već dobro znamo. Mame su one koje ukrašavaju dom, drvce, trpezu, koje brinu da baš svi dobiju željene poklone, da se pripreme omiljeni kolači za svakog člana obitelji i usputne goste, da kuća blista od čistoće i prazničnog veselja.

Donosimo pet savjeta kako stvoriti najljepši Božić do sada i ove godine nadmašiti očekivanja baš svih. Ponosno ponesite titulu prave mame – Božićne čarobnice bez konkurencije:

1. Svaka mama zna da je ključ uspjeha dobra organizacija, stoga u kupovinu namirnica za dane Božića valja poći na vrijeme. U nastavku donosimo jedini popis namirnica koji će vam trebati za ultimativni recept s kojim ne možete promašiti, a koji će vaše ukućane oboriti s nogu (ne šalimo se):

  • crno ili bijelo vino
  • klinčić
  • muškatni oraščić
  • zvjezdasti anis
  • štapić cimeta
  • kriške sušene naranče

Pogađate što kuha mama ove godine? Koji specijalitet je na jelovniku? Sarma? Pečena patka? Ho ho ho – ništa od toga – ove godine kuha se samo vino. Za sve ostalo postoji dostava. Jer Božić kuca na vrata. Doslovno.

2. Jeste li pokušali izraditi DIY adventski vijenac s klincima? Zabava za cijelu obitelj je zagarantirana! Ove godine, napravite upgrade: nemojte izraditi DIY adventski kalendar s klincima, nemojte trošiti novac na izradu, a ni vrijeme na čišćenje nakon. Umjesto toga, kada djeca zaspu, jedite njihovu već postojeću zalihu slatkiša poskrivećki, a ujutro se pravite da ne znate gdje su nestali. Talking about fun, ha? Ništa zabavnije od zbunjenog trogodišnjaka!

3. Nema ništa ljepše od treperenja blistavih lampica stoga i ove godine izvucite prašnjave kutije s tavana i podruma, prebrišite ih, razmotavajte i pažljivo otpetljavajte zamršene lampice, a zatim ih isprobajte kako biste se uvjerile da još uvijek rade……. Šalimo se. Znate što blista ljepše od lampica? Koža nakon 10 sati sna. Ruke nakon manikure. Nakit. Odaberite blistavu alternativu i let it shine, girl!

4. Dugo niste izašli van s kolegama s posla? Ne sjećate se kako izgleda opuštanje, niti znate gdje vam stoji onaj jedan outfit „za van“? Vrijeme je za Božićni domjenak! Bitno je samo da vodite računa o oblačenju kakvo je primjereno statusu majke i žene u Vašim godinama. Pa evo kratkog vodiča kako zablistati na partyju godine (kako dolikuje):

Ako ste mama u dvadesetima – obucite ono u čemu se osjećate svoji.

Ako ste mama u tridesetima – obucite ono u čemu se osjećate svoji.

Ako ste mama u četrdesetima – obucite ono u čemu se osjećate svoji.

Ako ste mama u pedesetima… No, shvatili ste.

5. Ne zaboravite čestitke! Nema ništa ljepše od porukice na poklonu ispod bora kojom ćete svojim najbližima poručiti koliko vam je stalo do njih. No, za promjenu, u duhu najboljeg Božića ikada, predlažemo da čestitka glasi:

„Sine, ti si ponekad takvo derište, ali svejedno te voli najbolja majka na svijetu.“

„Dečki, nadam se da ćete u Novoj godini pronaći košaru za veš. Hint: kupaonica.“

„Blagdani su vrijeme spoznaje. Da spoznate koliko sam divna i tolerantna prema vama, želi vam mama.“

„Nitko vas ne voli (niti podnosi) kao ja.“

„Djed Božićnjak je na godišnjem, nakon svih ovih godina. Da, dobili ste čarape. XoXo, vaša Mama“

adventski kalendar za umorne mame

TEREZA Zaljubljenica u dizajn, arhitekturu, interijere i umijeće življenja po principu minimalizma kojeg nastoji implementirati u život svoje obitelji. Žena s mora sa zagrebačkom adresom, kćer, supruga i mama jednom bajkovitom dječaku koji ju odgaja u jednakoj mjeri u kojoj ona odgaja njega. U slobodno vrijeme ispija prevelike količine kave, čita i piše na svom blogu www.wondermaar.com.