zategnuta i blistava koža? moguće je! otkrile smo proizvode kod kojih se rezultati vide već nakon prvog nanošenja

Znanstvena inovacija temeljena na svjetskom otkriću o staničnom starenju utkana u Avène Hyaluron Activ B liniju.

Ako na stanice naše kože gledamo kao na pokretač mladosti, iz svakodnevnog života nam je jasno da s vremenom motor stari, usporava i gubi sposobnost obnove, odnosno proizvodi manje ključnih faktora poput kolagena i hijaluronske kiseline. U dobi od 60 godina u odnosu na dob od 20 godina, 3 puta je smanjena sposobnost obnavljanja stanica, dok imamo 2 puta manje hijaluronske kiseline.

Stanice ne samo da stare, nego starenje šire oko sebe, poput virusa, stoga je ključ učinkovitog djelovanja protiv staranja ne samo u ublažavanju znakova, nego i u njegova liječenju uzroka. Avène istraživački tim u suradnji s profesorom Jean-Marcom Lemaitreom (INSERM Montpellier), svjetskim priznatim stručnjakom za anti-aging, godinama je istraživao način da se uspori ili čak preokrene ovaj proces staničnog starenja. Rezultat ovih istraživanja je ekskluzivna kombinacija snažnih djelatnih sastojaka koji potiču obnovu stanica i imaju utjecaj na proces starenja.

Nova anti-aging linija, bazirana na termalnoj izvorskoj vodi koja pruža umirujuća i omekšavajuća svojstva toliko potrebna osjetljivoj koži, bez kontroverznih sastojaka i sa sastojcima od najmanje 90% sastojaka prirodnog podrijetla sadrži i hijaluronsku kiselina koja je čista i 100% prirodna. Dobiva se iz pšenice procesom biofermentacije pomoću bakterija mliječne kiseline, što znači da njezinu ekstrakciju nije potrebno nikakvo organsko otapalo, konzervans ili sulfat, što ju čini čistom molekulom. Tako ova formulacija proizvoda koristi hijaluronsku kiselinu koja osigurava maksimalnu sintezu molekule u koži, te povećava deseterostruko njena svojstva.

OSNOVNE KARAKTERISTIKE NOVITETA

Naše tijelo se sastoji od 60% vode koja cirkulira tijelom sve dok ne ispari kroz epidermis. Zahvaljujući vodi naša koža dobiva svu svoju gipkost. Kada je koža dehidrirana, bora se i daje osjećaj nelagode. Hijaluronska kiselina, čista i prirodna molekula, osigurava zadržavanje vode u našem tijelu kako bi ga svakodnevno hidrirala, vratila gipkost našoj koži i ojačala kožnu barijeru.

Na površini epidermisa ona stvara zaštitni film, poput prirodne barijere koja hvata vodu i sprječava njezino isparavanje. Čisti oblik hijaluronske kiseline u Avène novitetima prirodno štiti kožu od vanjskih agresija dok je dugotrajno vlaži. Redovitim korištenjem krema s hijaluronskom kiselinom koža je trajno hidrirana i prirodno joj se vraća gipkost i mekoća. Također, hijaluronska kiselina srednje veličine (HAF 120) sastoji se od manjih fragmenata, što joj omogućuje dublje djelovanje. Savršeno je kompatibilna s receptorima keratinocita, trenutno aktivira signal za proizvodnju naše vlastite hijaluronske kiseline. Koža je tako trajno učvršćena.

Snažan antioksidans, niacinamid, referentna je molekula u staničnom starenju, još i nazvan vitaminom B3, prirodno je prisutan u našem tijelu, a nalazi se i u određenim svakodnevnim namirnicama (meso, riba i žitarice). Ova molekula, nošena krvožilnim sustavom, pomaže našem tijelu da proizvodi energiju i popravlja DNK. No, vrlo se malo skladišti u tijelu i s godinama je njegovo djelovanje sve manje učinkovito.

Zahvaljujući snažnim antioksidativnim i zaštitnim svojstvima, novije studije ga navode kao djelatni anti-aging sastojak budućnosti, učinkovitiji čak i od hijaluronske kiseline i vitamina C. Svojom antioksidativnim djelovanjem pomaže u oporavku kože od oštećenja izazvanih UV zračenjem, usporavajući oksidativne procese u stanicama napadnutim slobodnim radikalima. Tako sudjeluje u suzbijanju oksidativnog stresa, glavnog čimbenika u pojavi znakova starenja.

U Hyaluron Activ B3 liniji proizvodi sadrže visoku koncentraciju od 6% niacinamida čime je zajamčena učinkovitost protiv starenja stanica, a time i protiv starenja kože. Uz dugovječnost stanica kože od +50%, vidljivo je smanjenje finih linija i bora, kao i poboljšana elastičnost kože.

HYALURON ACTIV B3 LINIJA

Krema za obnovu stanica

Avène Hyaluron Activ B3 Krema za obnovu stanica, sadrži 0,2% čiste hijaluronske kiseline (visoke i niske molekularne težine) i 6% niacinamida za djelovanje na uzrok starenja i produljenje života stanica*.

Koža je zategnuta, zaglađena i blistava već nakon prvog nanošenja, a nakon 15 dana korištenja, koža je regenerirana, čvršća, a bore su smanjene**. Njezina baršunasta tekstura nježnog mirisa pruža ugodu koži i dobra podloga za šminku. Hyaluron Activ B3 Krema za obnovu stanica je eko-dizajnirani proizvod za njegu kože koji sadrži 92% sastojaka prirodnog podrijetla i dolazi u staklenom lončiću koji se može ponovno napuniti.

Koncentrirani serum

Sadrži 1,5% čiste hijaluronske kiseline i 6% niacinamida, za djelovanje na uzrok starenja*. Koža je čvršća, bore su smanjene.

Trostruko korektivna krema za područje oko očiju

Krema sadrži dekstran sulfat, čistu hijaluronsku kiselinu (visoke i niske molekularne težine) i niacinamid (6%) kako bi djelovali na uzrok starenja i produžili život stanica*. Njegova gel-kremasta tekstura pruža trenutan učinak svježine. Ispunjava bore i zaglađuje kožu oko očiju. Smanjuje otečenost i tamne krugove (podočnjake). Bez mirisa, pogodna za područje oko očiju i za područje oko usana, te je dobra podloga za šminku.

Hyaluron Activ B3 noćna krema

Avène Hyaluron Activ B3 noćna krema sadrži retinal, čistu hijaluronsku kiselinu, ekstrakt Haritaki i niacinamid kako bi djelovali na uzrok starenja i produžili život stanica*. Haritaki je plod drveta Terminalia chebula koje raste u šumama Indije i Šri Lanke. Prema vjerovanju, haritaki je nastao iz kapljice amrite (vječnog nektara) koja je pala na zemlju s neba. Zbog svojih ljekovitih svojstava, haritaki je jedan od temeljnih sastojaka lijekova ayurvedske i tibetanske medicine. U ayurvedskoj i tibetanskoj medicini sjeme haritakija smatraju „panacejom“, univerzalnim lijekom za sve bolesti. U Indiji ga nazivaju „božanskim plodom“ i „lijekom koji odbija sve bolesti“.

Preostaje nam samo isprobati ove novitete koje možete pronaći u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.