10 stvari i savjeta koji će vam olakšati putovanje s djecom

Od pripreme do putovanja, skupile smo savjete različitih roditelja i izabrale 10 najboljih koji će vam znatno olakšati putovanja s djecom.

 

PRVO I OSNOVNO – TRAVEL LISTA

Nekoliko dana unaprijed pripremi jednu putnu to do listu sa svim stvarima koje trebate ponijeti, a osobito sa onima koje nikako ne smijete zaboraviti. Nevjerojatno je koliko liste mogu olakšati sam proces pripreme. Po Internetu možete naići i na besplatne primjerke, a jednu takvu pripremile smo nedavno i na portalu. Radi se o listi za vikend putovanje s djecom. Pogledaj ovdje.

REZERVNA ODJEĆA U AUTU

Ako idete na česta putovanja i izlete s autom pripremite posebnu rezervnu odjeću za “nikad se ne zna!”. U tu torbicu možete ubaciti još neke osnovne stvari poput vlažnih maramica, keksića jer nikad se ne zna kad će vam zatrebati. Takvu rezervu je uvijek dobro imati u autu!

VREĆE ZA SMEĆE

Možda ovo niste očekivali na popisu, ali sjetite se samo koliko smeća se napravi prilikom vožnje u autu. Smeća koje obično guramo sa strane u vrata. Zato je uvijek dobro imati jednu ili više vreća za otpatke.

DJEČJI RUKSACI SA IGRAMA I IGRAČKAMA

Ako imate dovoljno veliku djecu, uključite ih u spremanje za put. Neka odaberu igračke i igre za putovanje. Odmah vas upozoravamo da ćete morati odrediti neki limit jer će vjerojatno poželjeti ponijeti pola svoje sobe. Postoje i posebni radni listovi / igre za putovanja i toplo vam ih preporučamo.

PUTNA APOTEKA

Putna apoteka neizostavan je dio svih putovanja s djecom. I neka vam je u blizini i tijekom putovanja. Nikad ne znaš koga će zaboljeti trbuh ili tko će se slučajno ogrebati i zahtijevati flaster (čak i onda kad nije potrebno, zar ne?).

PUTNI KREVETIĆ

Putni krevetić visoko je na must have listi stvari koja olakšavaju putovanja s djetetom, osobito ako ste smještaj rezervirali u apartmanima. Putni sklopivi krevetići mogu se jednostavno sklopiti i pospremiti, a najčešće dolaze s torbom za prenošenje. Investicija koja se definitivno isplati za sve one koji često putuju.

ORGANIZATORI ZA AUTO

Odlična stvar za vožnju u autu u koje možete staviti različite igračkice i gadgete, a koji su vama i vašoj djeci na dohvat ruke. Ako vaša djeca vole pogledati crtiće u vožnji, razmislite o nabavci držača za tablet.

SNACKOVI

Nema ništa draže nego grickati u vožnji! Ponesite različite snackove, pa kad igračke i igre više ne funkcioniraju znamo što hoće! Neka dijete samo odabere što želi ponijeti na put, a vi za svaki slučaj napravite i sendvič.

OMILJENA DEKICA

Iako je ljeto, u prijevoznim sredstvima klima zna biti dosta jaka. Laganu dekicu ili prekrivač (po mogućnosti omiljenu djetetova jer im na neki način pruža osjećaj sigurnosti kad su daleko od kuće) uvijek je pametno imati uz sebe.

KOFERI ZA MALE PUTNIKE

Obožavamo putne kofere za klince, a djeca su posebno uzbuđena kad ih izvadimo iz ormara (ili garaže) i počnemo se pakirati. Osjećaju se “kao veliki”. A nama su odlični zbog organizacije jer ne miješamo njihovu odjeću s našom. Osim toga, bezbroj puta su nam uskočili u pomoć i poslužili kao klupica za odmor – za klince, naravno!

Tekst je originalno objavljen u Supermame Magazinu koji svaki mjesec dolazi u tvoj inbox besplatno. Nisi još prijavljena? To možeš napraviti OVDJE.

Foto: pexels.com

praktična strana putovanja – naši kriteriji za odabir destinacije, što nosimo i koliko trošimo?