božićne čestitke s kaligrafijom i pravim prešanim cvijećem

Imati, poslati ili dobiti čestitku u papirnatom obliku poseban je osjećaj. Ima nešto čarobno u osjećaju uzbuđenja kad birate što ćete poslati, zatim ispisujete riječi koje dolaze ravno iz vašega srca pa s nestrpljenjem čekate dan kad će to maleno iznenađenje pokucati na vrata poštanskog sandučića drage vam osobe. A tek kad otvorite svoj sandučić i u njemu umjesto dosadnih računa i redovitih reklamnih materijala pronađete omotnicu s rukopisom koji na vaše lice iste sekunde izmami osmijeh! Ove sezone možete otići korak dalje i odabrati čestitke koje su ujedno neponovljiva, elegantna, luksuzna prava mala umjetnička djela.

Svaka čestitka ručno je i strpljivo ispisana kaligrafijom (krasopisom) crnom vodootpornom tintom ili zlatnom tintom koja stvara lagani 3D efekt na visokokvalitetnom papiru debljine 250g.

Na svakoj čestitci nalazi se pravo prešano cvijeće koje je pažljivo odabrano, brižno raspoređeno i potom ručno zalijepljeno na papir. Bijela gipsofila podsjeća na prekrasne pahuljice snijega, plave hortenzije na divno zimsko nebo, čičak i cvjetovi divlje mrkve na vatromet, paprat i listovi mrkve na božićna drvca, a raznobojne maćuhice izgledaju kao najljepši božićni ukrasi.

Poruke na čestitkama raznovrsne su kako biste mogli odabrati stil koji vam se najviše dopada. Ako više volite klasiku, odaberite čestitke s jednostavnim i kratkim porukama. Ako ste za veselje i šalu, za vas su odličan odabir čestitke s tekstovima poznatih i tradicionalnih božićnih pjesama – s malim dodacima.
Sve čestitke velike su 15 x 15 cm i unutra su prazne (bez teksta) pa imate dovoljno prostora da napišete svoje najljepše želje, a isporučuju se s bijelom omotnicom kako bi bile spremne za darovanje ili slanje.

Kolekcija je ograničena i sastoji se od ukupno 24 čestitke prikazane u katalogu koji možete prelistati ovdje.

Svaka čestitka je unikat i samim time neponovljiva, jedinstvena te luksuzna.

Ove čestitke nastale su kao suradnja dviju umjetnica: Danijele Ninić i Tamare Moslavac Kos.

Danijela se specijalizirala za prešanje i sušenje cvijeća te izradu umjetničkih slika od prešanog cvijeća. Vlasnica je obrta Cvjetni put, a u svojem studiju utjelovljuje vrhunsku umjetnost prešanja cvijeća kao najviši oblik čuvanja dragocjenih uspomena i transformira vaše dragocjene cvjetne trenutke u beskrajno profinjene cvjetne umjetnine. Danijela svoje umjetnine izrađuje s posebnom pažnjom i preciznošću pritom koristeći vrhunske materijale i pažljivo odabrane okvire, što rezultira iznimnom kvalitetom i estetikom. Osim što će predivno izgledati u vašem domu ili uredu, njezina umjetnička djela očarat će i vaše goste.  Možete je pronaći i kontaktirati putem Facebooka, Instagrama ili web stranice.

Tamara se bavi umjetnošću lijepog pisanja rukom, poznatom kao krasopis i kaligrafija, kojom svaki tekst pretvara u vizualnu poslasticu. Vlasnica je obrta Kosmos Universe Studio i svestrana kreativka koja sve što zamisli (ili zamislite vi) pretvara u mala remek-djela prožeta ljubavlju. Maksimalno je posvećena izradi i uslugama do najsitnijih detalja te koristi samo odabrane i profesionalne materijale najveće kvalitete kako biste na kraju doživjeli luksuzno iskustvo koje će obuhvatiti sva vaša osjetila te imali doživljaj koji će se pamtiti i prepričavati. Uz Tamarine radove darujete i dobivate uspomenu za cijeli život. Možete je pronaći i kontaktirati putem Facebooka, Instagrama ili web stranice.