sanjate o vikendu samo za sebe na kojem će vam vaše zdravlje biti zahvalno? imamo pravu adresu za vas!

Dvije stručnjakinje koje već više od tri godine na društvenim mrežama dijele psihoedukativni sadržaj s ciljem promicanja važnosti mentalnog zdravlja, Jelena i Anđela, osmislile su dvodnevni retreat za sve žene koje žele provesti dva dana educirajući se, družeći i odmarajući, na idiličnoj lokaciji na Plitvičkim jezerima.

Riječ je o retreatu “Putovanje prema sebi” kojeg su pokrenule zajedno s kreativnom agencijom Abrienne, a namijenjen je ženama koje su umorne od vlastite užurbane svakodnevice, kojima stres i životni tempo dirigiraju ostalim aspektima života, kao i onima koje su željne novih iskustava, učenja, povezivanja i upoznavanja.

Ideja o retreatu rodila se spontano, ali i kao odgovor na potrebe žena koje se bez obzira na dob, posao ili interese nerijetko nađu u situacijama visokog stresa te s njime žive godinama što može ostaviti brojne posljedice na psihofizičko zdravlje. Upravo se u takvim situacijama mogu javiti i poteškoće u odnosu prema sebi, hrani i tijelu, ali i u odnosima s bližnjima ili okolinom kao i manjak produktivnosti i ravnoteže između privatnog i poslovnog života.

Ovo su i neke od tema o kojima će predavačice govoriti tijekom dva dana koja predviđaju i samostalno vrijeme za sebe, vođene šetnje u prirodi kao i praktične radionice. Spoj educiranja, druženja, odmora, povezivanja sa sobom i prirodom, ali i s drugima omogućuju svakoj sudionici jedinstveno iskustvo koje osnažuje, ohrabruje i potiče.

Briga o vlastitom mentalnom zdravlju, kao i fizičkom, trebala bi nam biti dio svakodnevne higijene kako bi mogli živjeti u današnjem svijetu gdje smo često okruženi raznim pritiscima i “moranjima.”, ističu voditeljice, dr.sc. psihologije Anđela Đinđić i mag.psych. Jelena Ćubelić.

Na kraju, želja nam je da ovo dvodnevno “Putovanje prema sebi”, koje će se održati u luksuznom resortu Fenomen Plitvice, bude prvi i ohrabrujući korak svake sudionice da nastavi dalje koračati prema sebi s ciljem kvalitetnijeg, zdravijeg i boljeg načina života.

Drugo izdanje retreata održat će se 24.-25. veljače 2024., a detaljne informacije možete pronaći na službenom Instagram profilu @putovanjepremasebi i na www.psycro.org