pametni sat za djecu – zašto smo odabrale 360 Kids Watch E3?

Pametni sat za djecu – donosimo još jednu super recenziju!

Hej, ako tražiš pametni sat za svoje klince, došla si na dobru adresu, jer danas Supermame dijele još jednu recenziju upravo pametnog sata!

Web nam se srušio od interesa na recenziju prethodnog modela 360 Kids Watch E1 i preplavljujete nam mjesecima inbox s upitima vezanim uz preporuku pametnog sata. Ovo je treći model koji recenziramo, sva tri sata isprobala su naša djeca, tako da je preporuka autentična i jasna.

Ovaj put se radi o novom modelu pametnog sata pod imenom 360 Kids Watch E3 koji možete kupiti u Venkon.hr. U samom pakiranju dobijete sat, punjač (bez adaptera), žličicu za vađenje sim kartice i upute za korištenje.
Ekran sata nije pretjerano velik, ali dovoljan da se djeca bez nepotrebnog naprezanja mogu njime služiti. Remenčić sata je silikonski i mekan, ima rupice i klasičnu kopču, što bismo istaknule kao izrazito važan faktor, jer je sat fiksan i stabilan na ruci vašeg djeteta. Ističemo to jer postoje modeli pametnih satova s drugačijim kopčanjem, pri kojem sat puno lakše u igri klizne s ruke ili se jednostavno otkopča i padne.

Za korištenje pametnog sata morate kupiti sim karticu na pretplatu ili bonove. Nakon što sim karticu ubacite u pametni sat, s Trgovine Play ili App Store-a downloadirajte aplikaciju Saftey Watch i prijavite se. Putem te aplikacije možete pratiti aktivnosti svojeg djeteta. Da ne bi ispalo da ovim satovima narušavamo privatnost naše djece, jer uistinu smatramo da to nije tako, istaknut ćemo prednosti korištenja pametnog sata.

Pametni sat za djecu 360 Kids Watch E3

1. Sigurnost – istaknule bismo ovo kao primaran razlog zašto čitate ovu recenziju. Pametni sat nudi mogućnost GPS praćenja. Možete pratiti lokaciju djeteta u stvarnom vremenu, možete odrediti sigurno područje unutar kojeg se vaše dijete kreće, te čim izađe van tog područja, sat vas signalizira putem aplikacije. Ovo je odlična opcija ukoliko radite na tome da učite svoje dijete da se osamostaljuje, ide ili se vraća iz škole samo ili je na igralištu s prijateljima.

Osim GPS lokacije, prednosti 360 Kids Watch E3 je i SOS tipka. Njome se omogućuje hitno pozivanje ili slanje poruke u slučaju potrebe na brojeve koje djetetu odredite putem aplikacije kao kontakt brojeve. Između ostalog, odmah se prikazuje i GPS lokacije vašeg djeteta, te uključuje kamera koja vam šalje fotografije kretanja vašeg djeteta. Putem ovog sata možete pratiti i aktivnosti djeteta, poput praćenja koraka, spavanja i drugih zdravstvenih parametara.

2. Komunikacija bi bila na drugom mjestu kriterija zbog kojih želite kupiti svojem djetetu pametni sat. Putem pametnog sata možete lako komunicirati s djetetom. Ovaj pametni sat ima i 4G video poziv koji vam omogućuje da vidite dijete i obrnuto, što je posebno korisno ako ste razdvojeni zbog posla ili drugih obaveza. Činjenica da u bilo kojem trenutku vaše dijete može nazvati vas ili vi njega, svakako je olakšavajuća na putu osamostaljenja jer nam obostrano pruža sigurnost. Osim poziva, možete se i dopisivati s djetetom, bilo putem tekstualnih poruka ili pisanih.

3. Učenje organizacije
Djeca mogu koristiti ovaj sat i za praćenje svojeg rasporeda, imati podsjetnike za zadatke i obaveze, sami voditi brigu o tome da uključe alarm za buđenje za školu. A opet, možete pratiti koliko su ažurni u tome putem aplikacije i podsjetiti ih da sami uključe alarm. To ih također potiče na osamostaljenje i odgovornost prema vlastitim obavezama. Osim toga, djeca se uče odgovornosti kroz brigu o pametnom satu – moraju ga staviti na punjenje, čuvati ga. Kada smo kod baterije, može trajati i do 5 dana s jednim punjenjem i putem aplikacije možete vidjeti koliko je baterija puna ili prazna. Puni se s micro usb kabelom koji dobijete u pakiranju.

4. Društveni aspekti korištenja pametnog sata
Ako prijatelji vaše djece imaju pametne satove, mogu se međusobno povezivati. Naravno, opet ste vi osoba koja omogućuje povezivanje, jer svaki novi kontakt morate sami odobriti putem aplikacije. Dakle, vaše dijete ne može upisati broj nepoznate osobe i komunicirati s njom, a da vi to ne odobrite.

Sve ove prednosti ovise o tome kako roditelji postavljaju granice i nadziru korištenje pametnih satova, ali u mnogim slučajevima oni jesu korisni alati za sigurnost, učenje i zabavu djece. 360 Kids Watch E3 u distribuciji je kod www.bijelic-co.hr, a možete ga kupiti u Venkon.hr webshopu.