zašto je proljeće idealan period za produženi vikend u obiteljskom hotelu?

Putovanje s malom djecom nezaboravno je, ali i izazovno iskustvo i zato mnogi roditelji biraju obiteljske hotele, osobito izvan sezone. Od prilagođenih prostora do raznovrsnih aktivnosti za najmlađe, obiteljski hoteli postali su omiljeno odredište za obitelji koje traže spoj udobnosti, sigurnosti i nezaboravne zabave. Donosimo vam nekoliko razloga zašto je proljeće najbolje godišnje doba za boravak u obiteljskim hotelima.

1. Blaga proljetna klima
Volimo ljeto, ali ako imate malu djecu dobro znate kako visoke temperature mogu utjecati na raspoloženje djece. Razdraživa su, nemirna, vruće je njima i vama. Osim toga ako vas dijete noću ne drži budnima, tu su komarci koji će vam barem malo poremetiti san. Upravo zato roditelji biraju „ljetovanja“ izvan sezone kad su temperature blaže, a dovoljno je toplo za uživanje u vanjskim aktivnostima s djecom. Odmor izvan sezone je zaista odmor!

2. Pristupačnija izvansezonska ponuda
Tijekom visoke sezone i velike popunjenosti mnogi roditelji primorani su tražiti smještajne opcije niže kategorije, a samim time i sa slabijom programskom ponudom. No, u proljeće popunjenost je nešto manja, a cijene pristupačnije te obitelji imaju priliku uživati u kvalitetnom odmoru po mjeri, ili čak istražiti dodatne aktivnosti ili produžiti svoj boravak.

3. Manje gužve

Ovu stavku ne moramo previše objašnjavati. Manje gužve na cestama, hotelima i u turističkim mjestima koja sada možete istražiti bez čekanja na redove. Manje gužve znače i bolju dostupnost sadržaja, restorana te više vremena za potpunu individualnu posvećenost gostima.

4. Proljetna ponuda aktivnosti za djecu
Mnogi obiteljski hoteli organiziraju posebne proljetne događaje i aktivnosti za djecu i njihove roditelje. To može uključivati tematske dječje zabave, radionice ili sportska natjecanja, pridonoseći obiteljskom zajedništvu. O Falkensteiner Family Hotelu Diadora pisale smo u nekoliko navrata, a baš zbog obilja sadržaja koje nudi izvan sezone i ovaj put je naša topla preporuka.

I ovog se proljeća održavaju programi Happy Kiddos vikendi s brojnim zabavnim aktivnostima i edukativnim radionicama koje vode stručnjaci iz područja odgoja i obrazovanja. Riječ je o obiteljskom konceptu razvijenom i inspiriranom Montessori principima i svjesnim roditeljstvom.

Ove godine obrađuju se tri uzbudljive teme kroz nekoliko proljetnih vikenda – ‘Baby Wonderland’, ‘STEM’ i ‘Rendžerski vikend’. ‘Baby Wonderland vikendi’ posvećeni su najmlađima, ‘STEM vikendi’ uključuju djecu u zabavno učenje o znanosti i tehnologiji, a tijekom ‘Rendžerskih vikenda’ djeca kroz avanturističko istraživanje prirode uče o tehnikama ribolova, jahanju i kampiranju.

Proslavite Uskršnji vikend uz ekskluzivne STEM radionice u Resortu Punta Skala, koje donose spoj obrazovanja i zabave kao stvoren za ljubitelje znanosti i tehnologije. Tijekom ovog posebnog vikenda uživajte u zadivljujućim ‘Tinker Labs’ radionicama, posvećenim istraživanju inovativnih projekata i usavršavanju vještina u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici. ‘VR Akademija’ & ‘Robotika’ približiti će vam virtualnu stvarnost i pružiti priliku da kreirate vlastite robote, pri tom njegujući kreativnost i sposobnost rješavanja problema. U ovom uzbudljivom vikendu imat ćete i jedinstvenu priliku prepustiti se noćnom promatranju zvijezda i uroniti u očaravajući svijet nebeskih tijela.

5. I za kraj – nakon duge zime potrebno je napuniti baterije.
Iako je ljeto bliže, još je uvijek daleko, a mi osjećamo da je vrijeme za jedan obiteljski reset. Obiteljski hoteli garantiraju odmor za roditelje i zabavu za klince, te nezaboravno iskustvo za cijelu obitelj.

Također, ne zaboravite da je u Falkensteiner Family Hotelu Diadora tijekom ‘Happy Kiddos 2024.’ vikenda boravak djece besplatan!

Požurite i rezervirajte OVDJE svoj vikend iz snova!