prijeko potreban vodič u vrijeme kada nije lako biti roditelj

Knjiga koja daje nadu i inspiraciju za stvaranje obiteljskog okruženja punog ljubavi, poštovanja i razumijevanja

“Uvijek postoji siguran i zdrav način da nastavite dalje, bez obzira na to koliko vam je život trenutačno složen ili koliko vam se neusklađenom čini trenutačna obiteljska dinamika.” – Dr. Charles Sophy predstavlja ključne principe za izgradnju snažnih obiteljskih veza u svojoj novoj knjizi “Obiteljske vrijednosti”.

Knjiga “Obiteljske vrijednosti” dr. Charlesa Sophyja izdvaja se svojim jedinstvenim pristupom obiteljskim odnosima, kombinirajući znanstveno utemeljene metode s praktičnim savjetima koji su lako primjenjivi u svakodnevnom životu.

Posebnost ove knjige leži u njezinom dubokom razumijevanju složenosti obiteljskih dinamika i sposobnosti autora da čitateljima ponudi konkretne alate i strategije za izgradnju zdravijih i snažnijih obiteljskih veza.

Dr. Sophy koristi svoje bogato kliničko iskustvo kako bi adresirao česte izazove s kojima se suočavaju moderne obitelji, čineći ovu knjigu relevantnom i zapravo pravovremenom.
Tijekom posljednjih dvadeset godina dr. Charles Sophy bio je neizostavan gost u planetarno poznatoj emisiji Dr. Phil, gdje je često savjetovao ljude koji su tražili pomoć u odgoju svoje djece; od rješavanja uobičajenih sukoba na relaciji roditelj- dijete, narušenih obiteljskih odnosa i nedostatka komunikacije, problema nastalih zbog promjena u obiteljskoj dinamici i razvoda roditelja, pa do ovisnosti i maloljetničke delinkvencije.

Knjiga je namijenjena širokom spektru čitatelja, uključujući roditelje, skrbnike, stručnjake, koji rade s djecom i obiteljima, te svakoga tko teži razumijevanju i poboljšanju obiteljskih odnosa. Nudi vrijedne uvide i rješenja za one koji se suočavaju s izazovima poput komunikacijskih barijera, promjena u obiteljskoj dinamici, roditeljskih sukoba i mnogih drugih problema.

Iz “Obiteljskih vrijednosti” naučit ćemo:

– Izgradnju povjerenja i postavljanje zdravih granica: Kako razviti i održavati osjećaj sigurnosti i povjerenja između roditelja i djece, što je temelj svake snažne obiteljske veze.
– Rješavanje uobičajenih obiteljskih izazova: Praktični savjeti i strategije za rješavanje tipičnih problema i sukoba koji mogu nastati u obiteljskom životu.
– Komunikacijske vještine: Kako poboljšati komunikaciju unutar obitelji, promicati otvorenost i razumijevanje te efikasno rješavati nesuglasice.

– Povezivanje kroz zajedničke vrijednosti: Važnost dijeljenja obiteljskih vrijednosti i uvjerenja te kako ih integrirati u svakodnevni život kako bi se ojačala obiteljska povezanost.
– Prepoznavanje i rješavanje problema prije eskalacije: Uvođenje jednostavne metode za rano prepoznavanje upozoravajućih znakova problema unutar obitelji.
– Osobni i obiteljski rast: Poticanje razvoja i rasta svakog člana obitelji, kao i cijele obitelji kao jedinstvene cjeline.

“Obiteljske vrijednosti” temelje se na četiri ključne snage odnosa: povjerenje, zajednička uvjerenja, obiteljska povijest, i opraštanje. Dr. Sophy detaljno istražuje kako se suočiti s promjenama u moći, defenzivnim nasuprot ofenzivnim stilovima roditeljstva, izgradnji ili obnovi temelja roditeljstva, i eliminaciji međugeneracijskog ciklusa zanemarivanja i zlostavljanja od strane roditelja.

Ova knjiga nije samo vodič za suočavanje s trenutnim izazovima, već i resurs za izgradnju temelja koji će obiteljima omogućiti da cvatu u budućnosti. Knjiga naglašava važnost življenja u skladu s vlastitim vrijednostima i daje nadu i inspiraciju za stvaranje obiteljskog okruženja punog ljubavi, poštovanja i razumijevanja.

“Ova knjiga je vaš vodič prema obitelji kakvu ste oduvijek željeli. Bez obzira na vaše trenutne obiteljske izazove, “Obiteljske vrijednosti” nude put naprijed, prema obitelji koja napreduje živeći u skladu sa svojim vrijednostima”, kaže dr. Sophy.

Više informacija o knjizi pronaći ćete ovdje.

U nastavku donosimo i ulomak iz knjige.

Neovisno o tome jeste li svjesni toga, dijete u ovom trenutku postaje sve ono što će kasnije biti u životu i sve što sada činite ili ne činite utjecat će na vaše obiteljsko naslijeđe. I zato prestanimo gubiti vrijeme. Samim time što ste odabrali ovu knjigu i mene kao partnera u ovom putovanju, usmjerili ste se prema uspjehu. Ovu knjigu ste uzeli u ruke jer vam je stalo do djeteta i treba vam konkretan i primjenjiv savjet. Nemojte umirati za dijete, nego živite za njega. Vaša uloga roditelja najvažniji je poziv koji ćete imati u životu. Bez obzira na to kako ste stigli ovamo, kad dobijete sve alate i znanje koje vam pružam u ovoj knjizi, uspješnije ćete se moći uhvatiti ukoštac s izazovom roditeljstva. Vrijeme je da vaša obitelj postane najbolja što može biti u ovom trenutku i za buduće naraštaje. Pripremite se promatrati kako vaša obitelj napreduje dok živite u skladu sa svojim vrijednostima.

Dr. Charles Sophy, ulomak iz knjige