kako preživjeti prvu godinu majčinstva?

Majka ste neodoljivo slatkog novorođenčeta, ali vam je nošenje s tom novom ulogom u život donijelo sve više kaosa i iscrpljenosti? Odjednom se sve promijenilo i katkad ne možete razumjeti ni vlastite osjećaje? Teško vam je uskladiti dnevne obveze i majčinstvo, a svugdje susrećete samo majke koje to naizgled čine s lakoćom?

Upoznajte Allison Auth, autoricu koja na istinit način progovara porodu, postporođajnoj depresiji, emocijama, fizičkim promjenama i zdravstvenim tegobama.

U trudnoći je, kao i mnoge majke, sve svoje misli usmjeravala na dan poroda. No iskustvo ju je podučilo velikoj istini: prave bitke započinju tek po dolasku iz rodilišta!

Vođena vjerom, Allison je odlučila podijeliti svoja iskustva s drugim majkama. Njezina knjiga Kako preživjeti prvu godinu majčinstva ohrabrit će vas da ustrajete na tom katkad teškom, ali predivnom putu.

Ulomak iz uvoda “Zašto je ova knjiga napisana?”:

“Tijekom postporođajnoga razdoblja zaprepastila sam se ne samo viškom kilograma nego i mnogočime drugim. Dugo sam vremena mislila da sam jedina koja se tako osjeća u tomu razdoblju. Nijedna druga majka s kojom sam razgovarala nije govorila o svojim borbama i nesigurnostima. Budući da živimo u vremenu kada je uspoređivanje s drugim ljudima svakodnevnica, svaka je od tih majka s kojima sam razgovarala htjela prikazati savršenu sliku svojega života, onu koju bi mogla objaviti na Instagramu. Sve su govorile o tomu kako obožavaju majčinstvo, dok sam se ja osjećala zarobljeno i sve što mi se događalo teško sam podnosila. Nisam se mogla ni prisjetiti kakva sam osoba bila prije carskoga reza.
Naravno da sam voljela svoje dijete, no tugovala sam jer više nisam imala ravan trbuh, uravnotežene hormone i slobodu navečer izići van. Kada sam devet mjeseci nakon poroda saznala da sam ponovno trudna, hormoni su mi poludjeli. Naša se obitelj mijenjala vrlo brzo, što nisam uspijevala pratiti niti sam znala kako se prilagoditi svakomu novom izazovu. Otkada sam rodila prvih dvoje djece, pokušavala sam doći do sklada i ozdravljenja. Cilj mi je bio gledati na majčinstvo kao na sveti poziv, izboriti se u fizičkim
i emocionalnim borbama kako bih uskladila tijelo i dušu.”

Knjigu možete besplatno prelistati ovdje.