ljeto je idealno vrijeme za bruschette! donosimo 3 ukusna i brza recepta

Bruschette – 3 jednostavna recepta za vruće ljetne dane

Ljeto je savršeno vrijeme za uživanje u laganim i osvježavajućim obrocima, a bruschette su idealne za svaku prigodu – bilo da ih pripremate kao brzi zalogaj, predjelo za druženje s prijateljima ili laganu večeru uz čašu vina. Ovaj popularni talijanski specijalitet nudi beskonačne mogućnosti kombinacija svježih sastojaka koje mame osmijeh na lice i zadovoljavaju nepce. U nastavku vam donosimo tri ukusna recepta za ljetne bruschette koje će vas oduševiti svojom jednostavnošću i bogatim okusima. Uživajte u svježim rajčicama i burrati, kremastom avokadu, slasnoj dinji i drugim sezonskim delicijama koje će vaše ljeto učiniti još posebnijim.

Kod priprema bruschetta odabir kruha igra vrlo važnu ulogu – mi smo onaj mekani, ukusni i hrskavi pronašle u Lidlu koji je definitivno broj 1 za pekarske proizvode!

Bruschetta s burratom i pestom

Sastojci:
– 4 kriške kruha po izboru iz Lidla
– 1 burrata
– cherry rajčice
– pesto
– rikola
– maslinovo ulje

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Kriške kruha stavite na pleh i pecite ih u pećnici dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave, otprilike 5-7 minuta.
  3. Dok je kruh još topao namažite ga tankim slojem pesta, gore stavite burratu koju ste prethodno začinili s malo maslinovog ulja, cherry rajčice i rukolu. Po želji možete dodati i fetu tanko narezanog pršuta.

Bruschetta s avokadom, kukuruzom i fetom

Sastojci:
– 4 kriške kruha po izboru iz Lidla
– 1 zreo avokado, zgnječen vilicom
– 1 češanj češnjaka, prepolovljen
– 1 šalica kuhanog ili pečenog kukuruza
– 50 g feta sira, izmrvljenog
– sok od 1 limete
– maslinovo ulje
– sol i papar po ukusu
– svježi korijander ili peršin za ukrašavanje

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Kriške kruha stavite na pleh i pecite ih u pećnici dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave, otprilike 5-7 minuta.
  3. Dok je kruh još topao, protrljajte svaku krišku prepolovljenim češnjakom.
  4. U zdjeli pomiješajte zgnječeni avokado, sok od limete, sol i papar.
  5. Na svaku krišku kruha namažite sloj avokada.
  6. Po avokadu ravnomjerno rasporedite kukuruz.
  7. Posipajte izmrvljenu fetu preko kukuruza.
  8. Pokapajte s malo maslinovog ulja i ukrasite svježim korijanderom ili peršinom.
  9. Poslužite odmah.

 

Bruschetta s dinjom, pršutom i rikolom

Sastojci:
– 4 kriške kruha po izboru iz Lidla
– 1 mala dinja, narezana na tanke kriške
– 100 g pršuta, narezanog na tanke kriške
– šaka svježe rikole
– maslinovo ulje
– sol i papar po ukusu
– gusti aceto balsamico (po želji)

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Kriške kruha stavite na pleh i pecite ih u pećnici dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave, otprilike 5-7 minuta.
  3. Na svaku krišku kruha stavite nekoliko kriški dinje.
  4. Preko dinje stavite tanke kriške pršuta.
  5. Dodajte nekoliko listova svježe rikole.
  6. Pokapajte s maslinovim uljem, pospite solju i paprom.
  7. Po želji, dodajte nekoliko kapi aceta balsamica.
  8. Poslužite odmah.

Ovi recepti su osvježavajući i ukusni, savršeni za ljetne večeri ili kao predjelo na vašem ljetnom stolu!