MAJČINSTVO I 10 ODLUKA KOJIH SE VJEROJATNO NEĆETE DRŽATI

Kad prvi put ostaneš trudna počneš razmišljati o majčinstvu, odgoju djece i kakva ćeš majka biti. Počneš donositi neke ispravne odluke. Za sebe i za svoje dijete.  Ali dok god to zaista ne proživiš i ne nađeš se u toj situaciji nikad ne možeš znati hoćeš li se zaista tih odluka i pridržavati. Dok neke ostaju vjerne svojim idealima, drugima većina odluka padne u vodu. Ovo su najčešće odluke kojih se majke ne pridržavaju. Jeste li i vi među njima?

Pa krenimo od samoga početka.

  1. “Želim imati što prirodniji porod. Epiduralna? Ne dolazi u obzir.”  Jednom kad krene i kad vas trudovi počnu tresti dići ćete cijelu bolnicu na noge samo da vam daju tu epiduralnu. Svaka čast onima koji izdrže.
  2. “Čim duda padne na pod prokuhat ju, bočice sterilizirati, igračke prije spavanja brisati.” Možda prvih mjesec, dva.
  3. “Sve ću peglati, od bodyja do onih najmanjih čarapica.” Prvih mjesec dana.
  4. “Od prvog dana spavat će u svom krevetu.” Vaše dijete kreće u prvi razred? Bravo! I dalje spava s vama? A ona divno uređena soba za koju ste inspiraciju našli na Pinterestu i dalje čeka.
  5. “Moje dijete neće gledati televiziju. Za iPad neće znati do 18-te godine.” “Ljubavi dođi da ti mama stavi crtić koji želiš.” Sve za kavu u miru.
  6. “Moje dijete će jesti sve zdravo, organski i bio.” Ako imate dijete koje ne želi jesti bit ćete sretni ako pojede bilo što, zdravo ili nezdravo.
  7. “Čokolada? Bolje da ne zna što je to barem do treće godine.” Sa godinu dana dobro zna što je Kinder jaje.
  8. “Svom djetetu neću kupovati svaku igračku koju poželi.” U dnevnom boravku imate toliko igračaka da ozbiljno razmišljate otvoriti dječju igraonicu.
  9. “Ja svoje dijete neću vući  po shopping centrima, samo park i šetnja na svježem zraku.” Zara ima sniženje? U park ćemo sutra.
  10. “Od ponedjeljka počinjem vježbati.” Da. Koje godine?