GLUTEN-FREE BANANA BREAD
1 šalica bademovog brašna
1/2 šalice kokosovog brašna (pravo brašno,ne mrvice)
1 žličica sode bikarbone
prstohvat soli
3 banane
2 jaja
2 žlice otopljenog kokosovog ulja
1/2 šalice agavinog sirupa
1/2 šalice grubo sjeckane tamne čokolade ili čokoladnih kapljica
*šalica=250ml
Zagrijati pećnicu na 180’C. Kalup za pečenje kruha obložiti papirom za pečenje i premazati uljem. U jednoj zdjeli pomiješati sve suhe sastojke- bademovo i kokosovo brašno,sodu bikarbonu i sol.
U drugoj zdjeli pomiješati sve mokre sastojke- gnječene banane,jaja, kokosovo ulje i agavin sirup. Dobro umutiti. Dodati suhe sastojke u mokre i sve zajedno dobro promješati pjenjačom. Dodati usitnjenu čokoladu i nježno promješati kuhačom. Smjesu prebaciti u obložen kalup za pečenje i poravnati po površini. Peći oko 40 min.(provjeriti čačkalicom). Dobro ohladiti prije rezanja i serviranja.
IVANA
Supermama ekscentričnog Jana i anđeoskog Viga, ovisnica o cappuccinu, televiziji i udobnosti svog doma. Zaljubljenica u ne-boje, minimalizam i tenisice, fali joj barem 5 dodatnih sati u danu i uredno svugdje kasni. Njezina najdraža parola “red, rad i disciplina” unatrag 4 godine u njenom domu više ne pali. U slobodno vrijeme sanja nove recepte, gomila nove sastojke i nada se da će to dvoje pretvoriti u nešto opipljivo i jestivo u roku tjedan-dva. S vama će rado dijeliti svoje bezglutenske poslastice kojima je i sama očarana.