hej mama, pokaži pravu sebe svijetu! već danas možeš započeti novo poglavlje

Generacija smo koja je više-manje živjela po pravilima, većina nas, ponašala se onako kako se to od nas očekivalo i radila ono što su naši roditelji mislili da je najbolje za nas… Završi fakultet, nađi siguran posao, udaj se i rodi najmanje dvoje djece. To je bila formula za uspjeh. Svi ostali koji su izlazili iz tih okvira bili su buntovnici, crne ovce ili oni koje bi drugi žalili.

Kad sve to riješiš i iskrižaš s to-do liste od tebe se očekuje da budeš dobra majka i uzorna supruga, da radiš kao da nemaš djecu i da odgajaš djecu kao da ne radiš. Ako imaš partnera koji sudjeluju u kućanstvu i odgoju djece svi ćete smatrati sretnicom (ili onom kojoj sve muž radi), a iste će te muževe hvaliti na široka zvona. Tebe nitko niti da potapša po leđima, naravno.

I tako, prođu i neprospavane noći, i ukakane pelene, papice i kašice…tvoja djeca postanu veća i zaista postane lakše. A ti izgubiš sebe, onu verziju sebe koju si nekoć imala. Radiš siguran posao, kojeg ne voliš. Voliš svog partnera, ali strast se odavno izgubila između silnih obiteljskih i poslovnih obaveza. Obožavaš svoju djecu, ali ti je potrebno nešto više od majčinstva da bi te ispunilo.

Ako si se prepoznala u ovom tekstu znaj da duboko u tebi čuči ona stvarna TI.

Ona koja čeka da je pokažeš svijetu.

Dopusti joj da izađe i zablista.

Ne boj se osude i tuđih mišljenja.

Već danas možeš započeti novo poglavlje u svom životu. Poglavlje koje pišeš samo ti.

Napravi mjesta za sljedeću verziju sebe jer ona dolazi.

Sad je na tebe red. Da sebe odvedeš tamo gdje trebaš biti.

Vjerujemo u tebe. Vrijeme je da i ti počneš vjerovati u sebe!

Otkrij se. Pokaži se. Nikad nije kasno.

 

Ovaj tekst inspiriran je novom Argentum kolekcijom statement nakita za sve one koji se ne boje pokazati svoj stav. Srebrni Argentum nakit, iako idealan za božićne partyje, ovaj put nosimo i uz svakodnevne outfite. Svaki je dan posebna prilika da proslavimo novu verziju sebe i da se bez straha pokažemo svijetu. #pokazise i TI!

Poklanjamo vam 15% popusta za iznos iznad 400kn na Argentum webshopu. Vrijedi od 15.12. – 22.12.

KOD: SUPERMAME15

Naslovna fotografija: Ivan Črepić; ostale: Argentum