KRALJICA INSTAGRAMA – MAGNOLIJA

@fridakis

Magnolija je procvjetala, što znači da nam je proljeće napokon tu. Ako nemaš barem jednu sliku magnolije na svom profilu nisi cool…ma šalimo se, naravno. To predivno drvo fotka se za Instagram više od ijedne modne blogerice, čudi nas da joj još nitko nije otvorio službeni profil (barem onoj zagrebačkoj na Tomislavcu), ipak je ona kraljica Instagrama. Osim što se divimo njenoj ljepoti nas su zadivile i vaše slike, a i nekoliko zanimljivih činjenica o najljepšem drvu na svijetu:

Magnolija dolazi iz Istočne Azije i Sjeverne Amerike, a ime je dobila po francuskom botaničaru Pierru Magnol-u.

Na svijetu postoji 210 vrsta magnolija koje se razlikuju po veličini, obliku i boji cvijeta.

Veličina magnolije ovisi o njezinoj vrsti. One manje rastu samo do 4.5 metara, a najveće mogu izrasti do 25 metara u visinu i 12 metara u širinu.

Cvijet magnolije ima jak i ugodan miris koji podsjeća na limun ili citrus.

Životni vijek magnolije ovisi o vrsti, većina ih doživi 100 godina i više.

Magnolija simbolizira plemenitost, upornost i ljubav prema prirodi. Nježne i suptilne boje, a opet dominantnog izgleda, magnolija se često uspoređuje sa ženskom ljepotom, ženstvenošću i nježnošću. Kad muškarac pokloni svojoj boljoj polovici magnoliju, znači da cijeni i uvažava njezinu ljepotu.

Bijela magnolija simbolizira obilje i bogatstvo.

Kora i cvjetni pupoljci vrste Magnolia officinalis odavno se koriste u tradicionalnoj kineskoj medicini kao lijek protiv tjeskobe i nesanice.

Ekstrakt magnolije koristi se u kozmetičke svrhe. Osim što štiti i učvršćuje kožu, daje joj elastičnost i smanjuje bore.

Ekstrakt voska magnolije obnavlja oštećenu kosu i daje joj sjaj.

@roce_s

@ivakustic

@mojenoteimojsvijet

@mojenoteimojsvijet

@more_less_ines

@onth3brightside

@pe_gi_su