#TATAVOLITATANOSI

FOTO: PEPPER WEDDINGS
VIDEO: MAK VEJZOVIĆ

Danas je “in” biti prisutan otac. Biti tata. Uloga očeva nekada, bitno se razlikuje od uloge očeva danas. Prisutni, brižni, angažirani – možda je sada, nakon toliko vremena ipak potrebno aplaudirati prisutnim očevima, barem da se one malo manje angažirane – motivira, najviše zato jer je za zdravlje djece najbolje da imaju prisutne roditelje. I mamu i tatu. Općepoznato je da  odsutnost očeva (u obiteljima s oba roditelja) od samih početaka odrastanja djeteta može imati dalekosežne posljedice kao što su: slabije postignuće u školi, rizično ponašanje, agresivnost kod dječaka te niža socijalna svijest uopće. Nesvjesni toga neki još uvijek smatraju da bi bebe u prvim mjesecima života trebale biti samo uz mamu, no brojni su načini kojima se i tate od prvoga dana mogu uključiti u sretno odrastanje svojih mališana. Jedan od njih jest nošenje, jer ono je itekako obiteljska stvar.

Posebno smo ponosne   što smo uoči Dana očeva, zajedno s našim jačim polovicama, bile dio kampanje  #imojtatanosi.  Ova kampanja pokrenuta je s ciljem populariziranja nošenja među očevima te brisanja stigmi koje se u Hrvatskoj još uvijek vežu uz tu temu. Iza ove kampanje stoje brendovi Ergobaby i Baby Tula, pokretači trenda nošenja djece među očevima, ali stojimo i mi, kako bismo najavile jačanje naše platforme upravo s našim jačim polovicama – Supertata.

Trend nošenja osim muževa naših mama blogerica, prigrlili su i poznati tate Filip Juričić i Momčilo Otašević, koji su se rado odazvali snimanju promotivnog videa kampanje #imojtatanosi,te nove, dizajnerske suradnje brendova Ergobaby FrenchBull.

Nosiljke su puno više od dječje opreme. One su dobra prilika da se povezujete s djetetom dok u isto vrijeme imate priliku izraziti svoj stil. To je pokazala i svjetski poznata umjetnica Jackie Shapiro koja je svoje vesele i šarene dizajne karakteristične za brand French Bull preslikala i na nosiljke. Najpopularniji Ergobaby modeli, Omni 360 i Adapt, sada dolaze u cvjetnom printu koji će podići svaku modnu kombinaciju. Za ovo limitirano izdanje nećete morati odvojiti više novca jer dolaze po standardnim cijenama.

Ukradite i vi taj mali, slatki zagrljaj. Nošeno dijete je sretno dijete. Ono omogućava svim članovima obitelji sudjelovanje u brizi oko djeteta. Jednom kad je isprobaju, tata, ujak ili djed uživat će u nošenju, a mame će u isto vrijeme uživati u pogledu na njih dok imaju onaj prijeko potreban “trenutak za sebe. Treba li vam više razloga za nošenje od ovih?

Pridružite se i vi i podržite  kampanju uz korištenje #imojtatanosi #tatavolitatanosi #jasamsupertata na društvenim mrežama!