Kažu da nas uranjeno postavljanje božićnih dekoracija čini sretnijima, no što je s kupnjom božićnih poklona? Iako većina nas obožava prosinac, ovo je mjesec koji mnogi povezuju i s predblagdanskim stresom. Naravno, sve to ovisi i kojem tipu pripadate kad je kupovina božićnih poklona u pitanju, a mi vam ovdje donosimo par najčešćih kategorija.

mama s popisom poklona spremnim nekoliko mjeseci unaprijed

Ova mama ne voli gubiti vrijeme, velika je obožavateljica Marie Condo, dobra organizacija njezina je najjača strana. Njezin spisak božićnih poklona spreman je već s prvim danom jeseni. Ona zna točno ono što želi i strogo se drži svoje liste. Nikako ne kupuje poklone u zadnji tren. Kako bi izbjegla gužve svoje poklone kupuje već u studenom, ako ne i prije. Vrlo je vjerojatno da su u ovom trenutku svi njezini pokloni skriveni duboko u ormaru i čekaju Božić upakirani u najljepše papire za zamotavanje s velikom mašnom. Za ovu je mamu kupnja božićnih poklona čisti užitak, a prosinac je rezerviran za uživanje u kuhanom vinu i pečenje kolača.

Argentum

last minute mama

Kao što naziv govori, ova mama kupnju svih poklona ostavlja za zadnji tren. Ona je jedna od onih koja će vjerojatno na Badnje jutro obilaziti trgovine uzimajući s polica ono što joj prvo padne pod ruku. Svake godine donosi odluku da će sljedeće godine svu kupovinu odraditi na vrijeme, no ipak, svake godine ponavlja se ista priča. I svake je godine zbog toga pod sve većim stresom. Ako ju sretnete u trgovini, možda je bolje da joj se ne približavate. Poprilično je nervozna jer je ono što je htjela kupiti djeci već odavno rasprodano.

Argentum

kupnja jednim klikom mama

Ova mama ne podnosi predblagdansku groznicu i gužvu u trgovinama i shopping centrima. Ona živi u virtualnom svijetu gdje se božićni pokloni kupuju jednim klikom, iz udobnosti vlastitog doma, tu negdje između jedne sezone najdraže serije na Netflixu i par čaša vina. Jedini posao koji joj još preostaje je da ih lijepo zamota.

Argentum

mama božićna shoppingholičarka

Kad se raspravlja o kupnji božićnih poklona ona je ta koja će najčešće reći „ove godine samo sitnica“, no ona je i ta koja se toga nikada ne drži. Kad krene u potragu za poklonima najčešće izgubi glavu, no ne zbog gužva niti cijena, nego zato što želi kupiti sve. Uvijek nađe razlog zašto baš mora još tu jednu stvar staviti u svoju košaricu. Njezin muž samo vrti očima, no ipak u cijeloj ovoj priči najbolje prolaze djeca.

Argentum

štedljiva mama

Ova grupa dijeli se na dva tipa. „Uradi sam“ mame koje imaju puno živaca i volje sve poklone izraditi vlastitim rukama, te „reciklaža“ mame koje čuvaju sve poklone koje su dobile od nekog nekad davno te ih dalje poklanjaju.

Argentum

mama koje čeka popuste

Bez obzira koja god nas gore navedena kategorije najbolje opisuje, ovom tipu mame pripadamo sve. Onaj osjećaj kad saznaš da su cipele koje si dugo gledala napokon na popustu. Ili sreća što napokon možeš u Argentumu svojom mami kupiti baš one srebrne naušnice koje su joj zapele za oko dok ste neki dan šetale gradom. Od danas 25.11. pa sve do 1.12. sav srebrni nakit na popustu je 50% (ovdje). Dobar izgovor da i sebi pokloniš neku sitnicu. Zaslužila si, zar ne?

Mi smo odabrale svoje favorite, a vi?

Argentum
Argentum
Argentum
Argentum
Argentum

 

Argentum
Argentum
Argentum
Argentum
Argentum
Argentum
Argentum