tuširanje ili kupanje? hladno ili toplo?

Fotografija: Marija Nikšić @Ormarija

Moramo vam na samom početku otkriti jednu tajnu – zapravo, niste prljavi onoliko koliko mislite da jeste. Suprotno svemu čemu su nas učili, istraživanja su pokazala da svakodnevno tuširanje može biti štetno za zdravlje naše kože. Pretjeranim tuširanjem, neadekvatnim preparatima, ispiremo dobre bakterije koje su ključne za dobro zdravstveno stanje cjelokupnog organizma, za dobar rad imunološkog sustava i prevenciju niza infekcija. Ako ne trenirate svaki dan i ne radite teške fizičke poslove, preskočite jedno tuširanje.

Ne pretjerujte s toplinom ili hladnom vodom, idealna je temperatura je 36-37C. Izbjegavajte nagle promjene toplo-hladno, a osobito na oprezu trebaju biti srčani i drugi kronični bolesnici, osobe koje imaju problema s tlakom i trudnice.

Ako ste umorni, a želite se razbuditi, prikladnije je tuširanje, dok kupka opušta i uspavljuje pa iz kade odmah možete u krevet.

Zbog užurbanog načina života, većina nas se odlučuje za tuširanje pa vam iz L’Erbolario laboratorija preporučuju sljedeće gelove za tuširanje koji će posebnim sastojcima njegovati i čuvati vašu kožu od isušivanja.

Za nju

Gel za tuširanje Rabarbara obnavlja kožu, koja se potom nježno obavija destilatom vanilije. L’Erbolario Silver Bouquet gel za tuširanje nježno čisti kožu pjenom nudeći osvježavajuća i tonizirajuća svojstva.  L’Erbolario Golden Bouquet je idealan za jutarnju revitalizaciju. Možda vam je draži miris osmantusa, koji osvježava zrak, a dovoljno je snažan da se razvije kilometrima. Isti taj miris dio je gela za tuširanje, koji sadrži apsolut cvijeta i ekstrakt lista osmantusa koji, osim zamamnog mirisa, nježno čiste vašu kožu i vraćaju joj tonus i zategnutost.

Fotografija: Marija Nikšić @Ormarija

Accordo Viola gel za tuširanje štititi  od preuranjenog starenja zahvaljujući ekstraktu maćuhice i mirisne ljubičice.  Ambraliquida gel za tuširanje sadrži vrlo aromatičan balzam iz tvrde kore drva liquidambar koji je po narodnoj tradiciji izabran kao nepogrešivi lijek  za najrazličitije probleme s kožom.

Za njega

Za naše muškarce odabrali smo Baobab praktični i mirisni šampon za tuširanje koji u samo jednom brzom koraku djeluje na dobro stanje tijela i kose. Ebano šampon za kosu i tijelo s ekstraktom ebanovine uz nevjerojatnu svježinu i miris odlikuje i iznimna nježnost prema kosi i koži. Energizirajući šampon za tuširanje Ginepro Nero praktičan je spoj dva proizvoda u jednom, idealan za njegu tijela i kose, pomaže u obnavljanju vitalne snage na kraju stresnog dana ili nakon napornog vježbanja u teretani.

I za sam kraj, nakon tuširanja u potpunosti se osušite. Možete to učiniti tapkanjem ili trljanjem. Ako se odlučite na trljanje usput ćete se i izmasirati što je uvijek dobro. I još k tome dodajte omiljeni losion ili kremu…

Fotografija: Marija Nikšić @Ormarija

I svakako, uživajte!

L’ERBOLARIO

Brand L’Erbolario potječe od drevnog pojma ‘erborare’, koji znači: skupiti biljke u poljima u svrhu izučavanja njihovih ljekovitih svojstava. Upravo to je radila obitelj Franca Bergamaschija, osnivača tvrtke L’Erbolario. Polazna točka u proizvodnji prirodne kozmetike bili su obiteljski recepti, testirani i poboljšani eksperimentiranjima i istraživanjima. U više od 40 godina poslovanja, L’Erbolario je u svoj tim uključio široki spektar stručnjaka: travara, biologa, farmaceuta, kozmetologa, liječnika i kemijskih inženjera. L’Erbolario je prisutan u 42 zemlje i na 5500 prodajnih mjesta od čega je u Hrvatskoj već 25 godina u ekskluzivnom zastupstvu i distribuciji Medike, brand dostupan u  više od 700 ljekarni