torba za roidlište

zavirile smo u torbu za rodilište mame Slađane – otkrila nam je što nosi u bolnicu!

Torba za rodilište mame Slađane i stvari bez kojih ne ide u bolnicu.

Vrijeme je za pripremiti torbu za rodilište što znači da se polako bližite terminu, sve je više-manje spremno i odbrojavanje može započeti. Torbu za rodilište potrebno je pripremiti nekoliko tjedana ranije, između 35og i 37og tjedna. Nikako to nemojte ostavljati za zadnji tren, jer se vrlo često zna dogoditi da se od panike zaborave ponijeti osnovne stvari.

Prije nego što počnete s pripremom torbe za rodilište provjerite listu od svoje bolnice jer svaka bolnica je drukčija i ima svoja pravila.

Osim torbe za rodilište u kojoj će biti osnovne stvari, pripremite jednu torbu sa stvarima za izlazak iz bolnice koju će vam vaš partner donijeti naknadno. U rađaonu možete ponijeti manji ruksak u koji ćete staviti osnovne potrepštine poput vode i hrane, i neke osobne stvari kao što su npr. mobitel, gumica za kosu, maramice, itd. Također ubacite i ponešto za svoju pratnju na porodu.

Slađana Gržinčić uskoro će postati mama po drugi put, a s nama je podijelila svoju listu potrebnih stvari za bolnicu.

torba za rodilište

„Mislila sam da će pakiranje torbe za rodilište ovog puta biti jednostavnije pošto sam to već sve prošla i prije. To kratko vrijeme od samo dvije i pol godine je bilo dovoljno da se sve zaboravi, ali čim sam vidjela one velike uloške i mrežaste gaćice sjećanja su se odmah vratila.“

što spremiti u torbu za rodilište?

  1. Mrežaste gaćice i ulošci.
  2. Kozmetička torbica s gelom za tuširanje, vlažnim maramicama za intimnu njegu, kremom, četkicom i pastom za zube.
  3. Jednokratni podmetači za wc dasku, maramice za dezinfekciju i dezinfekcijski gel za ruke.

Sve kozmetičke proizvode nosim u onim mini pakiranjima za putovanje, tako da ne zauzimaju previše mjesta u torbi, a i da torba ne bude preteška (također preporuka za putnu torbu na kotačiće).

  1. Dvije spavaćice, grudnjak i potkošulja za dojenje, jednokratni ulošci za grudnjak, izdajalica i papuče.
  2. Mali paket proizvoda za bebu (jednokratne Lupilu pelene, Lupilu vlažne maramice, podloga za previjanje, krema, tetra pelena). Iako u riječkom rodilištu sestre previjaju bebe s njihovim proizvodima, za svaki slučaj bih definitivno preporučila da se i ovi proizvodi spreme u torbu.
  3. Knjiga, slušalice i punjač za mobitel

torba za rodilište

„Također, htjela bih spomenuti još jednu stvar koju su mi sasvim slučajno preporučili dok sam se pripremala za prvi porod i koja mi je zbilja puno koristila – čepići za uši. Sjećam se koliko mi je bilo smiješno uzeti čepiće za uši, jer sam razmišljala – pa što će mi čepići, moram čuti svoju bebu, ali svejedno sam ih spremila u kozmetičku torbicu. Neočekivano sam dan prije poroda završila u bolnici i imala sam cimericu koja hrče. Ne moram ni napominjati koliko sam bila sretna jer imam čepiće.

Pored ove torbe koja se sprema i dopremi vama u sobu nakon poroda, uzeti ću još i ruksak s vodom i hranom za rađaonu, nije mi napeto gladna rađati.

Treća torba će biti spremna doma i nju će mi suprug donijeti na dan odlaska iz bolnice. U njoj će biti robica za bebu, topla dekica i roba za mene.“

torba za rodilište

U Lidl trgovinama pronađite asortiman Lupilu proizvoda i opremite svoje bebe mekanim pelenama, nježnom kozmetikom i udobnom odjećom već od prvog dana.

Na stranici Lupilu.hr također ćete pronaći korisne savjete kako se pripremiti za porod te detaljan popis potrebnih stvari za rodilište.

torba za rodilište

Fotografije: Filip Gržinčić

jedna stvar bez koje mame ne mogu živjeti, a nije kava – SUPERMAME