o dojenju

od danas je dostupna Doulina knjižica o dojenju

o dojenju

Dojenje je toliko kompleksna, a opet tako jednostavna tema. Dojenje je nešto najprirodnije i intuitivno, no ipak je posrijedi vještina koju treba savladati. Ono zaista jest nešto što mora naučiti majka, ali i beba. Dojenje ima brojne prednosti i za majku i za dijete, no to putovanje često zna biti zahtjevno. Stoga priprema u ovom slučaju znači puno. Većina se problema s dojenjem zaista može izbjeći pravovremenom edukacijom i pripremom!

Ova knjižica originalno je nastala za vrijeme Unine trudnoće, kao skripta koja joj je služila kao svojevrsni „šalabahter“, odnosno podsjetnik. Često joj je služilo kroz dojenačko razdoblje (koje još uvijek traje). Nakon toga podijelila ga je nekolicini prijateljica koje su se pripremale za svoje dojenačko iskustvo, a kako je s vremenom prošla sve više edukacija, obuka i tečajeva, te stekla iskustvo kroz brojne situacije, bilo vlastite ili radeći kao doula, konstantno je obogaćivala i nadopunjavala taj tekst. Nakon završene edukacije o dojenju, nadopuna stare skripte, pretvorio se u pravi pravcati projekt digitalne knjižice koju sada dijeli i s tobom, u nadi da će što više žena pronaći korisne informacije objedinjene na jednom mjestu i tako steći osnovno znanje o toj bitnoj temi.

Kroz tridesetak stranica obogaćenih divnim ilustracijama, ova se knjižica dotiče pitanja poput: „Kako dojenje funkcionira?”, Koje su prednosti dojenja?”, Kako se mlijeko stvara?”, a nudi i konkretne savjete te pomoć oko tema kao što su ragade, mastitis, zastoji, izdajanje, pohrana izdojenog mlijeka… Također, u njoj se spominju i situacije kao što su carski rez, dojenje u trudnoći, tandemsko dojenje i dojenje blizanca, kao i brojne druge. Ovu knjižicu dodatno obogaćuju i citati stvarnih iskustava žena koje su dojile, čiji praktični savjeti i podrška koju njihove riječi pružaju zaokružuju u toplu cjelinu koja će (budućim) majkama donijeti osjećaj sigurnosti i zajedništva. Kroz provjerene i konkretne informacije o dojenju kojima se uvijek možeš vratiti, ova knjižica osmišljena je kao nježna podrška i pomoć kroz tvoj dojenački put.

E-book “Doulina knjižica o dojenju” možeš kupiti online za pristupačnu cijenu na stranici doule i edukatorice https://unabridged.blog/product/doulina-knjizica-o-dojenju/

o dojenju