mamini trikovi

Kad si mama, nikad ne znaš dovoljno trikova. Ovi su mi zaista olakšali život.

 

1. Sortiranje sitnih igračaka pomoću organizatora za cipele

Objesite ga na vrata kako biste uredno organizirali sitne igračke, lego kocke, klikere i slično. Možete ga koristiti i u kuhinji, kupaoni… O da –  možete ga koristiti i za cipele!

ušteda prostora

 

2. Hvatač sladoleda

Zaustavite kapanje sladoleda na štapiću tako što ćete posudicu za muffin probušiti u sredini i navući ju preko štapića. Nema više odjeće zamrljane sladoledom!

spas za odjeću

3. Pranje igračaka

Očistite plastične igračke u perilici posuđa kako biste uklonili prljavštinu – posebno nakon bolesti. Isto tako možete igračke staviti u vreću za rublje i tako oprati igračke.

Pranje igračaka u perilici rublja

4. Rezervna torba u automobilu

Tu si spremite pelene, vlažne maramice, rezervnu robicu i možda koju igračkicu, bojanku i bojice. Nikad ne znate kada vam to može zatrebati, a ovako će vam uvijek biti pri ruci.

Rezervne stvari

5. Spremnik u dječjem ormaru

Kada djetetu nešto od odjeće „omali“, jednostavno ga bacite u spremnik. Kad se spremnik napuni, stavite poklopac i odložite ga u spremište ili proslijedite dalje. Tako ne morate svako malo preslagivati odjeću u potrazi za onime što više ne odgovara.

Organizator robice

6. Rotacija igračaka

Rotacija je važna jer im igračke brzo dosade, a možda su im neke igračke prije bile “prenapredne”, a sad će im dobro doći. Super ideja je spremiti ih u spremnike i označiti redoslijed rotacije.

Kutije za rotaciju igračaka

7.  Čuvanje flastera u novčaniku

Tako su vam uvijek pri ruci, a i ostaju maksimalno očuvani.

Flasteri

8.  Napravite vlastiti sprej za čudovište

Ovo mi je jedan od najdražih hackova ikad! Moja se cura boji mraka, a ponekad i čudovišta spominje. Napravite ga tako da u bocu sa štrcaljkom usipate običnu vodu, nalijepite neku naljepnicu po izboru i prije spavanja date djetetu da ga sve poprska i osjeća se ugodno znajući da je sigurno od čudovišta. Genijalno!

Sprej protiv čudovišta

9. Zalijepite rupe na gumenim igračkama za kadu

To možete napraviti pištoljem za vruće ljepilo kako voda ne bi ušla unutra i kako se ne bi stvarala plijesan i ostale gadne stvarčice. Nije često, ali u igri se može dogoditi da se ta prljava voda iz igračke štrcne u oko!

Gumena patkica

10. Pernica u torbi

Možda više ne nosite dječji ruksak, ali svejedno nosite par stvari za dijete u svojoj torbi. Uzmite jednu pernicu i unutra stavite bombone, lizala, olovke, što god vašem djetetu treba. Na ovaj način ne morate kopati po torbi svaki puta kad nešto treba.

Pernica

Nadam se da ste pronašli koji savjet. Koji su vaši “hackovi”? Podijelite ih sa mnom!

 

MAJA. Majka četverogodišnje djevojčice Sare i supruga super muža Saleta. Magistrica medicinsko-laboratorijske dijagnostike, radi u bolnici. Voli svoj posao, ali voli raditi i svakojake kreativne stvari, isprobavati nove te naravno, najviše od svega voli svoje slobodno vrijeme provoditi u krugu obitelji i prijatelja. Obožava sunčane dane, istraživati Lijepu našu i učiti svoju curicu o ljepoti života.