dobra božićna organizacija je pola posla

Ako već niste krenuli, vrijeme je za planiranje Božića kako biste izbjegli gužve i stres.

Kako krenuti? Razmislite oko čega se sve trebate pripremiti. Kuća vam je već vjerojatno ukrašena, a i ako nije, to je skroz u redu.

Za početak je najbolje napraviti popis. Svega. Krenimo!

1. Kreirajte budžet – odredite koliko ćete novaca potrošiti i trudite se toga držati. Znamo i sami da ne trebamo pretjerivati, a to se nekako na kraju uvijek dogodi. Financije znaju biti izvor velikog stresa pa si pokušajte olakšati.

2. Napravite listu poklona – popišite koga ćete darovati i odredite koliko ćete poklona kupiti, a koliko izraditi i što vam sve za to treba. Na ovaj se dio vjerojatno potroši najviše novaca pa se trudite držati se popisa. I ne zaboravite podržati male proizvođače!

3. Ako već niste, pregledajte kakve imate dekoracije tako da znate nedostaje li što i treba li još nešto kupiti. Nemojte zaboraviti da jako puno dekoracija možete izraditi. Djeca će u tome najviše uživati.

4. Isplanirajte jelovnik i na vrijeme kupite namirnice. I tu nemojte zaboraviti na podržavanje domaćih proizvođača, a i na online dostave namirnica. Skratite si vrijeme i uštedite novac. Možda možete pripremiti nešto ranije pa zamrznuti? Mogućnosti su brojne.

5. Razmislite o dekoraciji stola. I tu također postoji puno diy savjeta pa provjerite imate li sav potreban materijal.

6. Isplanirajte i božićne aktivnosti. Posjetite advent, idite na klizanje, u kazalište i slično. I kod kuće možete organizirati kino, večer obiteljskih igara i slično.

7. Organizirajte božićno slikanje i od slika napravite čestitke. To može, a i ne mora biti profesionalno fotografiranje, danas svi imamo dovoljno dobre mobitele.

8. Razmislite o zamatanju poklona. Iskoristite stari ukrasni papir, ukrasne vrećice, novinski papir, a možete i kupiti reciklirani smeđi papir za zamatanje pa dati djeci da ga ukrase, omotati špagom i staviti grančice bora.

9. Napravite raspored velikog spremanja. Podijelite poslove na ukućane i dane, ne morate sve odjednom napraviti, a i ne morate se previše zamarati oko toga, blagdani su dovoljno stresni i treba balansirati između posla, obitelji, obaveza i organiziranja Božića. Svakako delegirajte!

10. Najvažnije od svega – uživajte u Božiću!

Sretni blagdani!

Supermame magazin je online, a prvi broj specijalno je božićno izdanje!

Fotografija: pexels.com

MAJA. Majka četverogodišnje djevojčice Sare i supruga super muža Saleta. Magistrica medicinsko-laboratorijske dijagnostike, radi u bolnici. Voli svoj posao, ali voli raditi i svakojake kreativne stvari, isprobavati nove te naravno, najviše od svega voli svoje slobodno vrijeme provoditi u krugu obitelji i prijatelja. Obožava sunčane dane, istraživati Lijepu našu i učiti svoju curicu o ljepoti života.